2007-04-29 1 views
平時成日經過,都未食過,所以在某個星期日,終於都去試。食飯時間好鬼多人,我和阿媽六點幾鐘就去排隊,都要到七點幾,等半個鐘先可以入到去。起初望好耐的餐牌,都唔知叫乜好,終於叫菜肉雲吞麵、小籠包、鎮江骨三樣野。一) 菜肉雲吞拉麵:初見隻碗好大,以為好多,點知是得個大,份量好少,一個人都食得晒。不過都有五隻大大粒雲吞,皮薄餡靚,拉麵都好食。(四十幾蚊)二) 小籠包:一籠有四隻,都係大大粒,包住了好多上湯,好易穿,倒少少錯,簡直一流。非常好食,去到必試(二十五蚊)三) 鎮江骨:是染紅色排骨,味道好似薑醋咁,但我覺得麻麻地。都要四十幾蚊,唔好食。服務方面:都唔係幾好,剛剛食完就好快幫你收野,感覺好似想叫你快些走咁。環境方面:座得幾舒服,同埋好乾淨。兩個人叫咁少野埋單都要成$120,雖然平穩幾好食,但幾貴囉。好在食下午茶先去,如果唔係都唔飽。要食得飽需要$100左右。

環境方面:座得幾舒服,同埋好乾淨。