2019-12-30 33 views
不知不覺佢好似已經好多分店都係第一次黎朝聖( ´▽`)有好多日式許願版痴哂喺成間餐廳既牆係貼紙黎既 而都睇到啲字唔同字跡 所以相信係唔同既人寫入店之前其實已經用自動販賣機買左係之後先見到呢款menu 所以之後先發現買貴左(。 ́︿ ̀。)叫左個豚骨拉麵加蛋加餃子所以而家睇會覺得別天神餐好抵咁拉麵就到啦 即係本來既配料就係得叉燒 葱 木耳 我再另外加左十蚊既蛋我硬係覺得拉麵係一定要有蛋送!個湯係濃厚既豬骨湯食落唔會係死鹹既!之後忽然望到呢張野先發現! 係喎碗拉麵唔辣!難怪咁啱我口味( ´▽`) 不過即刻想按佢教咁試因為我覺得個湯真係已經夠好味所以我就只落左芽菜同蒜蓉芽菜少辣 蒜蓉係真係蓉 食落係滑冇一粒粒食哂啲芽菜之後我再繼續加。。又真係幾好食喎!個濃度啊各樣野係真係好好個面既硬度又ok我覺得真係拍得住日本個感覺(⊙_⊙)而同行人士嫌唔夠濃 可以再重手啲不過我覺得再重手就過份左 而家咁樣最好碗底寫左幾隻字唔知係咪同 x蘭一樣定就咁係完既意思( ´▽`) 最後係額外加既餃子係熱既!因為都要等一段仔時間所以估計係即煎唔係翻煎雖然擺碟唔夠整齊但唔影響味道既!所以 總結黎講 係好食同值得推薦既!
不知不覺佢好似已經好多分店
都係第一次黎朝聖( ´▽`)

有好多日式許願版痴哂喺成間餐廳既牆
係貼紙黎既 而都睇到啲字唔同字跡
所以相信係唔同既人寫

入店之前其實已經用自動販賣機買左
係之後先見到呢款menu
所以之後先發現買貴左(。 ́︿ ̀。)
叫左個豚骨拉麵加蛋加餃子
所以而家睇會覺得別天神餐好抵

咁拉麵就到啦 即係本來既配料就係得
叉燒 葱 木耳 我再另外加左十蚊既蛋
我硬係覺得拉麵係一定要有蛋送!
個湯係濃厚既豬骨湯

食落唔會係死鹹既!

之後忽然望到呢張野
先發現! 係喎碗拉麵唔辣!
難怪咁啱我口味( ´▽`) 不過即刻想按佢教咁試

因為我覺得個湯真係已經夠好味
所以我就只落左芽菜同蒜蓉
芽菜少辣 蒜蓉係真係蓉 食落係滑冇一粒粒
食哂啲芽菜之後我再繼續加。。
又真係幾好食喎!
個濃度啊各樣野係真係好好
個面既硬度又ok
我覺得真係拍得住日本個感覺(⊙_⊙)
而同行人士嫌唔夠濃 可以再重手啲
不過我覺得再重手就過份左 而家咁樣最好

碗底寫左幾隻字
唔知係咪同 x蘭一樣定就咁係完既意思( ´▽`)

最後係額外加既餃子
係熱既!因為都要等一段仔時間
所以估計係即煎唔係翻煎
雖然擺碟唔夠整齊
但唔影響味道既!
所以 總結黎講
係好食同值得推薦既!