2017-03-08 465 views
出開港島區今日終於都有機會去卡樂B嘅店面,原來不經不覺已經開左一年我都未去過。雖然佢間舖個地址係灣仔,但係原來行過去都有一段距離。最近上網都見到佢出左隻限量Jagabee慶祝香港店嘅一週年。呢次係熱浪crossoverJagabee,不過3點幾去到已經賣晒喇!難得去開但係買唔到有d可惜啊!唔緊要啦,佢都仲有其他味道嘅即製薯片,帶唔走都食住堂食先啦!之前喺日本食過都算係人龍之店,今日去到灣仔呢一間反而覺得有d 冷清。香港呢間無咩人排隊買即整薯片,亦都可能係因為佢嘅流量唔多,我覺得d 薯片唔夠熱啊!今次叫左個套餐試左個香港限定嘅避風塘香辣味薯片+軟雪榚,個味道食落有d 似熱浪,無咩特別。反而個軟雪榚有d 驚喜wor,好重奶味又夠滑,我鍾意啊!另外,我會用薯片點雪榚一齊食,雪榚嘅甜解左薯片嘅辣,又ok wor!佢個餐仲有杯汽水嘅,有齊晒薯片嘅好朋友,食完覺得自己好放肆啊!雖然佢嘅薯片唔夠熱,未試過嘅都可以試下嘅!
避風塘香辣薯片套餐 + 軟雪糕
反而個軟雪榚有d 驚喜wor,好重奶味又夠滑,我鍾意啊!
雖然佢嘅薯片唔夠熱,未試過嘅都可以試下嘅!
Type of Meal
Tea