2023-02-24 688 views
華嫂,係一間我一直想試,又一直就唔到時間去食的一間食店。有時啲嘢就係咁,某日突然間中間有段時間,突然又喺佢附近,終於食到啦!首先環境嚟講,喺泊車空地隔離,方便停車;用室分室內室外,室外嘅感覺chill好多,所以簡咗坐室外。 🤤招牌咸牛肉蛋豬仔包($24)成個賣相吸引,用料夠多,唔鐘意食主食的仔仔好鐘意呢個包,價錢亦算實惠。 🤤豬潤牛肉皮蛋莞茜米線( $52)呢個配搭實在特別,先唔講味道,最少係出面比較難食到的,比我感覺,好打邊爐feel😆。 芫荽份量唔算多,未必可以滿足到芫荽控;味道方便都算可以,份量夠大碗。 🤤蕃茄湯底秘制雞亦米($39)因為自助落單,老公幫我落錯咗,其實我係想試個冬陰公湯底😆,不過蕃茄湯亦係招牌之一,都要試下。呢度個蕃茄湯底絕對唔係得個色,而係感覺到落咗好多蕃茄,絕對啖啖蕃茄感覺。不過就偏酸咗少少,亦唔算惹味。秘制雞亦秘制得十分入味,好好食! 🤤凍樽仔奶茶($25)+檸檬益力多($22)呢度係無餐,嘢飲就需要另外叫。奶茶算唔錯,檸檬益力多就淡口咗啲(即係好似加咗水咁😆),下次去會再試其他。總括嚟講,配搭上絕對有驚喜,但味道又未到一再回味,得閒經過會再試。🎈華嫂冰室元
首先環境嚟講,喺泊車空地隔離,方便停車;
用室分室內室外,室外嘅感覺chill好多,所以簡咗坐室外。
🤤招牌咸牛肉蛋豬仔包($24)

🤤豬潤牛肉皮蛋莞茜米線( $52)
豬潤牛肉皮蛋莞茜米線

🤤蕃茄湯底秘制雞亦米($39)

秘制雞亦秘制得十分入味,好好食!

🤤凍樽仔奶茶($25)+檸檬益力多($22)

🎈華嫂冰室

元朗蝦尾新村路121號
2023-02-08
$55 (Breakfast)
豬潤牛肉皮蛋莞茜米線