2004-08-13
想不到以普通的價錢可以得到酒店式的服務,侍應姐姐殷勤得來不會令人覺得煩,幫你收碟前會問清楚你仲要不要,當問你點餐茶甜品時又不會令你覺得趕人走,真的很不錯。點了兩個餐,食物方面幾好,但又不能算很好食。餐湯一流,首先是夠熱,雖然好簡單,但很多餐廳都未必做得到或者夠細心去做到,其次是味道夠濃,不會水汪汪,不論是羅宋湯或忌廉湯都香濃美味,餐飽是普通的款式但勝在大大個。前菜的什菌鵝肝盞好好味,脆皮配上個什菌汁超正,不過就吃不到鵝肝味。牛扒幾好味,叫六成熟就真是六成熟,肉味香濃嫩滑,亦不會太韌或太淋。不過鱸魚就麻麻地,肉煮得比較散,但個忌廉汁就幾好。我點的是雜錦餐,不記得名字,有焗蠔:最好食;焗蟹蓋:不錯;火腿青瓜卷:太咸;煙三文魚:幾鮮味好食;蟹子蝦:爽口有蝦味,不錯;鵝肝:麻麻地,鵝肝味不夠濃。甜品方面朱古力雪糕幾得意幾特別,但份量比較少,係連個雪糕筒上的,可能我見識少,第一次見;香蕉布甸:超級正,布甸上一層薄薄的青檸者喱,味道清新香甜,下面的香蕉布甸香滑味美,甜而不膩,兩種味道配合得天衣無縫,非常值得推介,好好味!環境幾好,有窗口位,又有分吸煙區,燈光少少暗,夠氣氛,但亦適合一家大少聚餐。衛
環境幾好,有窗口位,又有分吸煙區,燈光少少暗,夠氣氛,但亦適合一家大少聚餐。衛生幾好,廁所都不會有味或污糟,但當然不能要求太高啦!
埋單二百九十幾蚊,都算幾抵食,兩個都食到好飽!