2016-03-24 208 views
星期日冇野做 所以同媽咪去食甜品 去到果時已經有好多人 淨得一張2人坐餐牌款款甜品都好吸引,本身想叫3個甜品,包括''大糖鈕特選拼盤'',但老闆話叫住個拼盤先,唔夠食先再叫好彩聽老闆話,個拼盤好大碟total有8款甜品拼盤包括餐牌內5款主打甜品+3款神秘甜品,個賣相已經100分,酒店級水準冰鎖玫瑰荔枝燉蛋:燉蛋上面朵玫瑰花係薄脆,薄脆加埋燉蛋好香荔枝味嘅清新甜,平均左個甜味,好Fresh!個口感都好豐富芒果流芯配青檸雪芭:呢個類似心太軟,但冇佢咁流心,佢仲有d芒果粒,連埋個雪芭一齊食,個味好夾仲好有口感 但可能d芒果未夠熱 所以有啲硬同酸麵包布丁:第一次食麵包布丁,又幾好食喎上面有兩小塊麵包同有啲橙味嘅糖,個布丁好重蛋白味,好香 但佢仲有啲口感類似年糕嘅野,我覺得同個布丁唔太夾 柚子楊桃沙拉:最鍾意呢一款上面有兩片楊桃乾,好脆好好味佢個沙拉係用柚子肉加楊桃粒加爆珠整,好豐富嘅口感,再加埋最低有桂花jelly,好fresh, 好清甜雜草莓芝士忌廉杯:上面果層係士多啤牌醬,個醬帶點酸,下面果層係士多啤梨慕斯,帶點甜。兩者加埋平均左個味,所以唔太酸又唔太甜,正!日本芝士蛋糕配綠茶紅豆:日本
星期日冇野做 所以同媽咪去食甜品
去到果時已經有好多人 淨得一張2人坐

好彩聽老闆話,個拼盤好大碟
total有8款甜品
大糖鈕特選拼盤
大糖鈕特選拼盤:玫瑰荔枝燉蛋
大糖鈕特選拼盤:芒果流心
大糖鈕特選拼盤:麵包布丁
麵包布丁:第一次食麵包布丁,又幾好食喎
大糖鈕特選拼盤:柚子楊桃沙律
柚子楊桃沙拉:最鍾意呢一款
上面有兩片楊桃乾,好脆好好味
大糖鈕特選拼盤:雜草苺芝士忌廉標
大糖鈕特選拼盤:日式芝士蛋糕
日本芝士蛋糕配綠茶紅豆:日本芝士蛋糕好香芝士味,個紅豆唔會太甜,唔鍾意食紅豆嘅我都覺得夾埋個芝士好好味。佢個餅低有啲特別,應該係加左nuts,我都係覺得浄餅好味啲
燒焦蕉杯
燒焦蕉杯:入面包括香蕉芭菲,朱古力核桃班尼士同埋焦糖香蕉  香蕉加朱古力係永遠冇得輸
好夠香蕉味
但我覺得個香蕉容口感太厚
大糖鈕特選拼盤:黑松露香橙燉蛋
小糖鈕森林:呢個其實係白朱古力忌廉同意大利黑松露配橙香燉蛋
佢用白朱古力加黑松露同埋蛋白餅做粒蘑菇 賣相好cutecute
空口食個白朱古力黑松露就好漏 但加埋個蛋白餅一齊食 就均衡返個味道 完全冇左漏個感覺 個口仲留有陣陣嘅黑松露味
仲有橙香燉蛋,個燉蛋好滑,好有橙香味

食飽甜品,就叫兩杯野飲

佢啲飲品加左乾冰 所以不斷有煙升出嚟
香寧薄荷梳打
香寧薄荷梳打:好清新嘅口味 香寧味好重 令到冇咩薄荷味
但食完咁多甜野 飲啲清清地嘅野都唔錯
小糖鈕特飲 Wolfberry & Pink Guava
小糖鈕特飲 Wolfberry & Pink Guava:好特別嘅飲品 紀子加紅石榴
第一次飲由紀子做嘅飲品
兩樣野個味好夾 但我覺個味淡左啲啲 但總括嚟講都好好飲 估唔到紀子都可以咁好飲

唔算太貴嘅價錢可以食到啲酒店級水準嘅甜品 加埋環境又好  值得再嚟
2016-03-20
Waiting Time
0 Minutes (Dine In)
$116 (Tea)
大糖鈕特選拼盤
大糖鈕特選拼盤:芒果流心