2017-07-28 140 views
同女朋友去完書展,係灣仔酒吧林立的街道上,發現麗駿酒店2樓有一間韓國餐廳 <<覓炙M.J.>>。 在酒店的餐廳質素也會有保證,第一個印象就是服務不錯。 餐廳坐位都幾闊,以木為主調,帶來韓風格局。 來到呢度,可以叫韓式食品又或者來韓燒,餐牌都一一清楚列出。 先來韓式六小碟熱身,泡菜、小魚乾、豆角、大豆芽等都好開胃。 <<韓式大蔥沙律>>份量多之餘,酸酸地,因為有蔥的關係好香蔥味,夠特別。另外車厘茄入口好有冰感。 再來我地就動真格,試一下韓燒,就用這個電爐來燒肉。 <<原味護心肉>>食肉獸的我一個人食了大半碟。 護心肉因為係原味,所以入口好重豬味夠煙韌,一碟有9塊左右。 <<韓味香蔥西冷卷>>一碟有四卷,以西冷牛肉來包香蔥。肉夠厚,連蔥一齊食,味道有豐富。 <<春川雞柳>>聽侍應講雞肉是韓國運來的。一碟8年,好大塊,所以要用剪刀剪先易熟。雞肉入口夠嫩,加上蔥絲,夠香。 飲品點了韓式梨汁,有果肉架,不錯。
在酒店的餐廳質素也會有保證,第一個印象就是服務不錯。
餐廳坐位都幾闊,以木為主調,帶來韓風格局。
來到呢度,可以叫韓式食品又或者來韓燒,餐牌都一一清楚列出。
先來韓式六小碟熱身,泡菜、小魚乾、豆角、大豆芽等都好開胃。
再來我地就動真格,試一下韓燒,就用這個電爐來燒肉。
飲品點了韓式梨汁,有果肉架,不錯。
2017-07-25
$300 (Dinner)