2022-07-31 1647 views
🍽 本家韓國料理▫️𝗔𝗻𝘆 醬油蟹 𝗹𝗼𝘃𝗲𝗿 𝗵𝗲𝗿𝗲?🤣今次同一大班朋友去咗本家食燒鰻魚同醬油蟹,對上一次去韓國已經係3年前,真係好耐無食過呢兩樣嘢🥹▪️醬油蟹🦀($𝟻𝟸𝟶/𝟸隻, 𝚂𝚌𝚘𝚛𝚒𝚗𝚐: 𝟾/𝟷𝟶)平時其實唔係特別好海鮮,但今次好鮮甜😙見到啲膏都覺得邪惡😈阿豬媽上咗菜之後仲即場唧啲蟹膏蟹肉落去飯到拌俾我哋食,望住佢唧啲高出嚟真係好治癒!▪️韓國淡水鰻魚($𝟺𝟶𝟶, 𝚂𝚌𝚘𝚛𝚒𝚗𝚐: 𝟾/𝟷𝟶)又係阿豬媽喺我哋面前燒好再教我地可以用紫蘇葉包住食~比起日本蒲燒鰻魚,韓式嘅燒鰻魚更加煙韌,肉質好厚實,魚嘅味道更加出!我哋六個人食兩條平均每人大概分到兩至三舊左右,講真唔係幾夠喉🤣其他食物我哋仲叫咗水冷麵、大醬湯、海鮮燒餅,水準正常,口味都好正宗~最值得一讚嘅係阿豬媽真係全程照顧,幫我哋分好晒啲食物,大家聚餐又想食韓國菜的話,呢間幾推介🫶🏻
🍽 本家韓國料理
▫️
𝗔𝗻𝘆 醬油蟹 𝗹𝗼𝘃𝗲𝗿 𝗵𝗲𝗿𝗲?🤣

韓國淡水鰻魚

▪️韓國淡水鰻魚($𝟺𝟶𝟶, 𝚂𝚌𝚘𝚛𝚒𝚗𝚐: 𝟾/𝟷𝟶)
又係阿豬媽喺我哋面前燒好再教我地可以用紫蘇葉包住食~

海鮮煎餅
大醬湯