2019-06-09 4148 views
呢大半年做左麵包控🥯,加上健康主義,各類gluten free/ 穀類麵包都食過不少~係公司附近開左間裝飾幾型格既麵包早餐店,門口有排酸種gluten free包,已經鎖定目標。行入店內再望埋其他包,離不開有牛角酥,火腿酥...吸引唔到我。最後都係拎左包酸種包去俾錢。$25好似唔平,切得簿簿,有成8-9塊。一個全天然酵母製作既麵包,高品質,又有份量,絕對物有所值。一開就忍唔住食左3塊,麵包皮脆麵包有咬口,有一種特質既酸味,呢個口感好岩我口味。第二日再食,再烤熱返,加芝士,仍然好食。到第三日終於ko埋佢,包身再硬dd,但仍然好味!一包食到三日,性價比超高,會再幫襯~係度買包仲可以配餐,$40-60,下次可以試下個咖啡掂唔掂。

• 酸種麵包