2022-06-22
見見面係我第二次食,第一次在九龍城,佢概酸菜魚令我一食愛上,驚喜萬分。今次再到天后分店,裝修跟九龍城店是一樣的。估吾到令我完全改觀。由於二人進食,今次吾叫酸菜魚,試下其他菜,估吾到會有意想不到的體驗。悠縣香乾不過不失,我覺得佢吾都夠鑊氣,再辣d應該更好,今次叫左小辣,下次可以試中辣。另外叫左個奇味雞煲驚喜不大,可能再辣d會更好,佢個醬汁就普普通通啦,但價錢又吾貴概。今次響鈴就真係好夠驚喜,居然係益味,可能佢都知道,所以投訴下即收回。我見枱枱都係叫烤魚,酸菜魚,比較少人叫火鍋。蔥爆牛肉算ok, 起碼牛肉夠份量,蔥爆都得,如再有鑊氣會更佳。其實最驚喜概地方,炸饅頭佢真心好食,皮夠脆,價錢仲好公道。最後點左個炒土豆絲,今次叫中辣,辣到跳舞,有時我真係吾太清楚佢中辣和小辣概控制。 臨走時見到佢概擔擔麵好正,可惜今次太飽食吾到。其實見見面都係主打酸菜魚和水煮魚,食其他概真係睇你好吾好彩,佢概魚仍然係相當出色的。
其實最驚喜概地方,炸饅頭佢真心好食,皮夠脆,價錢仲好公道。