2019-01-19 507 views
一直都想食返係大陸食到嘅酸辣粉味道,試過好多間都食唔到,中午行經聞到好香花椒麻味,就入內一試。見到餐牌,我真係唔識分當中嘅分別😅重慶酸(麻)、麻辣(酸)、重慶麻辣(酸),全部都有麻辣同酸啫係點,唯有問店嘅姐姐,一個好豪氣咁答啫酸辣粉過d,答咗啫係無答,另一個姐姐就好好咁講,有d就辣多,有d就酸多,問我想要咩味多,我話要麻多花椒味只要dd酸,佢哋話可以呀。雖然都未知我叫咗邊一款味,似乎無特定可按我喜好講出佢地就調較🤔叫咗蓮藕同雞肉,上枱賣相好野味好辣,我怕辣唔怕麻,中間嘅醬無撈晒先試一口,果然係辣重無麻,而酸味都好重薯粉好味,但真係越食越辣,一定要飲嘢。蓮藕正常,但個雞肉真係太重雪味,就算酸辣汁都完全遮蓋唔到。我見都多人黎買外賣,應該喜歡食酸辣嘅人幾喜歡呢個味只係唔係我想要嘅大陸食到酸辣粉味小店衛生好好,好乾淨,下午時段無人,姐姐就好仔細咁清潔四周今次食嘅雖未係我想要嘅味道,不過佢可以按需要加減味,應該會再試

我見都多人黎買外賣,應該喜歡食酸辣嘅人幾喜歡呢個味
只係唔係我想要嘅大陸食到酸辣粉味

小店衛生好好,好乾淨,下午時段無人,姐姐就好仔細咁清潔四周