2022-06-06 67 views
之前食魚湯烏冬個位變左呢間幸福鍋。見入面都幾多人而且係我中意既台灣菜就試下。叫左呢個烏醋豬軟骨配麻辣乾拌麵$80加珍珠奶茶$26 (跟餐無野飲)首先係個份量都算大份,話晒都成$80。咁個麻辣乾拌麵味道似係茶木既麻辣乾拌麵,不過係超重口味版,我食到茶木嗰個但係呢個真係辣到無朋友,食完之後個嘴真係麻左,中意麻辣既朋友應該覺得唔錯既。之後個豬軟骨,都炆得好淋,不過好可惜真係太濃味,食完之後勁口渴。個菜有三條諗住都幾健康,但係好生無咩煮過咁,再煮耐少少應該會加分既,個兩塊台灣腸似係就咁搵水煮過就算無咩驚喜。個糖心蛋算係最正常既野食。佢個紫菜貢圓湯初初飲覺得好咸,不過食完個麵再飲就覺得ok,可能係因為個麵太濃味所以個湯都要濃啲。最後係珍珠奶茶,真係唔好飲,錫蘭茶味,勁甜,但珍珠無糖水煮過,如果係台灣餐廳有杯咁既珍奶真係太差了,呢個味真係唔係做開台灣野食好差既珍奶味。整體黎講座位係舒服既,職員都好友善,但係野食同野飲都好差。。對唔住,可能幸福鍋出名既係鍋,我無叫到我唔知啦,不過好多人食鍋係真既。只係大熱天時唔太想食鍋/有湯既野食。其實價錢真係貴左啲啲而且無跟餐野飲,雖然話都好大份,但係致命傷係太濃
之前食魚湯烏冬個位變左呢間幸福鍋。

見入面都幾多人而且係我中意既台灣菜就試下。
叫左呢個烏醋豬軟骨配麻辣乾拌麵$80
加珍珠奶茶$26 (跟餐無野飲)
烏醋豬軟骨便當配麻辣乾拌麵

其實價錢真係貴左啲啲而且無跟餐野飲,雖然話都好大份,但係致命傷係太濃味,可能重口味唔係咁岩我啦。我估計只係我咁岩揀左樣比較差既野食,可能其他會好味都唔出奇。

以下係餐牌: