2020-04-30 1217 views
觀塘工廈搵食黎到成業工業大廈,呢度比較小黎,但原來亦有不小黃既食店同小店,可以食完嘢再逛下。呢間船麵細小,大約可以坐10枱客左右,有隔板同坐位都鬆動。招牌船長船麵:餸有蝴蝶腩、豬肉丸同豬潤,麵我揀咗金邊粉,頭底到泰國既好接近,散發淡淡泰國香料味,味道濃郁,金邊粉吸哂啲湯,好入味清邁咖喱肥牛麵:麵底揀咗黃麵,咖喱唔係太辣,易入口,不過肥牛就有啲肥啦!隨麵附送咖喱角兩件曼谷街頭炸雞翼:即炸雞翼香脆可口青檸梳打水:青檸要唧入個梳打水入面,鐘意既可以成粒放入樽入面要黎食就要早啲黎,當日差不多四點,所有麵已經賣哂,同埋船麵既湯底亦都沽清。

曼谷街頭炸雞翼:即炸雞翼香脆可口