2018-02-25 273 views
朋友之前介紹過呢間餐廳,見咁啱經過黃埔又黎試下先😛。雖然餐廳係起酒店入面,不過價錢其實唔算貴,佢個二人餐望落都幾抵食。我地坐近bar 枱位置,佢d 燈光令到成個環境都好有mood~~靚勁我最鍾意呢兩隻碟,充滿藝術感~😍我發覺同男朋友食親西餐都好鍾意叫二人餐😂唔使諗又夠豐富。另外散叫左個沙律,未黎之前已經好想食。✨八爪魚三文魚籽沙律($108): 賣相非常靚非常靚非常靚,好colorful😍八爪魚同三文魚籽都幾多,仲有超甜橙肉。沙律菜上鋪滿黑白芝麻,令個汁醬多左一份芝麻香,感覺幾特別。不過略嫌八爪魚味道唔夠鮮,如果三文魚籽可以大粒d, 就可以更提升咸鮮度同卜卜脆口感。✨麵包: 呢個包我幾鍾意,上面好多蕃茄乾,聞落已經好香🤤食落幾鬆軟,又有蕃茄香味,乜都唔點已經好好食。✨蘑菇湯: 公雞碗居然出現起西餐上面,都幾破格😳不過又幾襯佢個style~呢個蘑菇湯超濃郁,啖啖都係蘑菇碎👍🏻好好飲✨牛油果三文魚籽蟹肉脆餅: 入邊全部都係一絲絲既蟹肉,真係超級多🤤加埋個醬同脆餅超好味香口。不過牛油果味就唔係好覺,如果入邊有牛油果粒味道可能會更加突出。另外伴碟沙律都好好味,個醋汁夠多好開胃。✨烤豬肋骨條配薯

我最鍾意呢兩隻碟,充滿藝術感~😍

我發覺同男朋友食親西餐都好鍾意叫二人餐😂唔使諗又夠豐富。

另外散叫左個沙律,未黎之前已經好想食。

麵包

蘑菇湯

牛油果三文魚籽蟹肉脆餅

烤豬肋骨條配薯條: 個豬肋骨真係超大舊~而且d 肉非常腍。用刀輕輕一切已經可以骨肉分離,唔同平時食果d 勁瘦勁少肉。 面層d 肉真係幾好食,充滿燒烤醬味,入邊d 肋骨就好爽脆,好似食豬軟骨咁~食左一舊已經好飽喇~

✨薯條係我最愛既粗身款式,入面勁多薯肉嫁😍
烤豬肋骨條配薯條

香濃蕃茄燴牛肉醬蜆殼粉: 未食過咁大粒既蜆殼粉,感覺好得意。呢個其實係肉醬意粉加強版😆~佢個肉醬比平時食到既更碎,蕃茄牛肉味更加濃郁,仲有芝士粉添。由於佢texture 好幼細,所以可以室爆左起個蜆殼粉入面😍😍😍,個粉煙煙韌韌好有咬口,不過好飽肚,最後都食唔晒。
香濃蕃茄燴牛肉醬蜆殼粉

呢餐真係勁飽,其實剩係叫二人餐唔加野都夠食。服務唔錯侍應幾nice 😁有幫我地加水換碟,每人二百零蚊,就有酒店質素食物同服務都幾抵食👍🏻
Type of Meal
Dinner