上星期日夜晚過黎小曼谷買外賣,已經幫趁過好多次,都係因為佢算平,同埋味道唔算太差,所以再encore。今次叫生蝦、柚子蝦沙律、咖哩雞同芒果糯米飯,落單時順口問一問收銀阿姐,黃咖哩定綠咖哩冇咁辣,因為我地唔係好食得太辣,點知佢突然變臉,話「咁樣幫唔到你做wo」(態度好寸!)我打左個突,連呢個問題都唔答?不過我費事嘈,就話之前有叫過,不過唔係好記得邊隻辣D,點知佢居然再話「你自己食過邊隻都唔記得架咩?」我真係大開眼界,不過都冇同佢嘈,但其實之前呢位收銀阿姐已經試過教訓我,個次我叫左個咖哩,但唔知原來跟白飯,就叫多左個白飯,到佢覆單我先知本身已經有,就叫佢cancel 個白飯,點知佢又即刻叫我諗清楚先好黎叫野,上次已經忍佢,今次真係覺得佢太冇禮貌,少少事已經咁樣對客人,係咪多人食就大哂?不過講返食物質素啦,生蝦一如以往係新鮮既,柚子蝦沙律得兩隻好細粒既蝦(唔抵)咖哩雞呢,D雞肉5隻手指數得哂,不過都叫做好過咖哩牛少少,佢咖哩牛係牛肉片,一D都唔夾!咖喱汁本身又好稀,而芒果糯米飯,真係睇運氣,今次芒果勁酸。都係個句啦,呢間餐廳勝在叫平民價錢,食物質素都唔好太高期望,但收銀名姐服務態度真係超差!
上星期日夜晚過黎小曼谷買外賣,
已經幫趁過好多次,
都係因為佢算平,同埋味道唔算太差,所以再encore。
今次叫生蝦、柚子蝦沙律、咖哩雞同芒果糯米飯,
落單時順口問一問收銀阿姐,
黃咖哩定綠咖哩冇咁辣,
因為我地唔係好食得太辣,
點知佢突然變臉,話「咁樣幫唔到你做wo」(態度好寸!)
我打左個突,連呢個問題都唔答?
不過我費事嘈,就話之前有叫過,不過唔係好記得邊隻辣D,
點知佢居然再話「你自己食過邊隻都唔記得架咩?」
我真係大開眼界,不過都冇同佢嘈,
但其實之前呢位收銀阿姐已經試過教訓我,
個次我叫左個咖哩,但唔知原來跟白飯,就叫多左個白飯,
到佢覆單我先知本身已經有,就叫佢cancel 個白飯,
點知佢又即刻叫我諗清楚先好黎叫野,
上次已經忍佢,今次真係覺得佢太冇禮貌,
少少事已經咁樣對客人,
係咪多人食就大哂?

不過講返食物質素啦,
生蝦一如以往係新鮮既,
柚子蝦沙律得兩隻好細粒既蝦(唔抵)
咖哩雞呢,D雞肉5隻手指數得哂,不過都叫做好過咖哩牛少少,
佢咖哩牛係牛肉片,一D都唔夾!
咖喱汁本身又好稀,
而芒果糯米飯,真係睇運氣,
今次芒果勁酸。
都係個句啦,呢間餐廳勝在叫平民價錢,
食物質素都唔好太高期望,
但收銀名姐服務態度真係超差!
2021-05-23
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
$120 (Dinner)