Restaurant: Simplicity
Terms & Details:
2020-08-30 837 views
🇭🇰簡 • 味·隔咗咁耐我終於出城啦 今次就去左呢一間喺荃灣悅來酒店入邊嘅新餐廳 佢坐得超舒服 而且啲擺盤勁靚 超級適合同閨蜜s去食下野 吹吓水 而且佢啲嘢食質素相當唔錯😍😍因為佢啲甜品實在整得太靚啦 而且好有gimmick 所以我今次就講左佢啲甜品先啦😈·草莓丹麥多士配雪糕$68呢一個超有驚喜 我哋本身以為佢係好似蜜糖多士咁 但係原來佢呢一種麵包既外皮係好似酥皮咁 入面個麵包烘完都係好鬆軟 勁好食 而且熱辣辣超正🤤之後佢個雪糕都唔錯嘅 好搭佢個多士 不過我自己覺得有啲太凍 凍到我有啲敏感牙齒🤣🤣🤣·棉花焦糖法式燉蛋$88呢一個超級photogenic 佢上面啲棉花糖勁似細個食嗰啲 不過佢有少少太多啦 所以我哋都食唔晒🙊😂😂佢個棉花糖唔算話超甜嘅 但係唔知係咪造型嘅問題 佢係稍為硬身少少嘅 之後我覺得佢個法式燉蛋冇嗰丹麥多士咁驚艷 佢個蛋味唔係超濃 不過影相就一流啦😈·炸軟殼蟹明太子忌廉汁意大利粉$138呢一個超靚 我超鍾意佢擺盆隔離嗰啲幹花😍😍之後佢個意粉本身係creamy得黎唔會太漏 而且明太子嗰份量啱啱好😎之後個軟殼蟹都幾大隻 而且佢唔係話炸到好犀利個種 唔會太熱氣 唔錯唔錯🤤🤤
🇭🇰簡 • 味

炸軟殼蟹明太子忌廉汁意大利粉$138
炸軟殼蟹明太子忌廉汁意大利粉

軟殼蟹溫泉蛋蟹籽牛肉漢堡$128
軟殼蟹溫泉蛋蟹籽牛肉漢堡

因為我哋見到呢一個賣相好靚 所以雖然我哋已經嗌左個軟殼蟹意粉 我哋都嗌咗呢一個🤣🤣佢個軟殼蟹就同意粉個個一樣既 中間配個溫泉蛋都幾特別 不過佢個牛肉我就覺得稍為有少少熟左啲啲 但係都好食嘅😎😎同埋我超級鍾意佢隔離個牛油果醬 個個襯麵包勁好食😋不過佢呢一個無跟薯條既 如果有一兩條嘅話應該仲開心🙊😈😈
雞肉沙律牛角包$68
雞肉沙律牛角包

呢一個都幾特別 佢入邊係有啲雞肉絲啦 之後佢個mayo係用咗咖喱汁去撈 都幾特別 我都係第一次見😏同埋佢入邊嘅餡料都幾豐富 唔錯唔錯
citron soda $48
cookies & cream $45
citron soda

最後我哋每人嗌咗一杯嘢飲 咁樣一路吹吓水 食下甜品就坐左兩個幾三個鐘 開心🥰佢個嘢飲都唔錯既 我飲嗰個梳打唔會話太甜 但係都有柚子味嘅 幾清新 我個friend個個cookies & cream呢 佢就話有少少咖啡味 唔會咁邪惡keke 佢一野就飲曬🤣🤣
#rbyeat
#rby西式
#rby荃灣
📍荃灣荃華街3號悅來酒店3樓
$250 (Lunch)
草莓丹麥多士配雪糕
炸軟殼蟹明太子忌廉汁意大利粉