2019-03-29
OpenRice book 位,7:30 pm 到達就即時安排入座。首先被安排到落地玻璃的bar 台,我同餐廳職員講想坐普通枱,其後都可以安排到👍🏻。點餐時reserve 佐件西瓜蛋糕,早講有得食,隔離張枱食飽先叫,賣晒無得食🤑我地點佐頭盤:黃金炸蠔個蠔有d沙律醬,同炸野好match. 吉列粉炸得夠鬆脆,蠔有蠔味,$65 有5隻都算抵食。意粉點佐1)番茄醬牛油果雞肉意粉個意粉好足料,啖啖都有雞肉,有菇。條條麵都番茄醬👍🏻2)明太子蟹肉三文魚子意大利麵呢個麵味道相對淡d,白汁creamy 意粉,熱騰騰上台,一邊食一邊出煙。粒粒三文魚子,同意粉一齊食,當三文魚子係個口爆開時,味覺有多重感覺甜品:西瓜蛋糕坐底就要reserve 定,遲佐就賣晒 👋話說n 前年係澳洲食完個西瓜蛋糕就一試難忘。今日再食,感覺唔一樣。個西瓜蛋糕有好多層,帶比你多重口感,西瓜清甜多汁,難比你refresh 既感覺👅總括黎講,餐廳制作食物係有passion 既💐。食物質素幾好,價錢又唔貴,CP值有8/10 (d 人成日都話CP 值高,CP值 stand for cost performance level )
我地點佐頭盤:黃金炸蠔
意粉點佐
1)番茄醬牛油果雞肉意粉
個意粉好足料,啖啖都有雞肉,有菇。條條麵都番茄醬👍🏻
2)明太子蟹肉三文魚子意大利麵
甜品:西瓜蛋糕
坐底就要reserve 定,遲佐就賣晒 👋