2017-05-11 142 views
四月過後天氣熱熱地,食越南菜就啱晒啦!呢日去屯門睇完戲就去左屯門市廣場覓食,因為好想食d酸酸甜甜嘅菜式,所以見到間越南菜好似唔錯,就決定試下。間餐廳分開左兩邊,一邊嘅坐位係餐廳入面,一邊嘅坐位係商場走廊,而我地就被安排坐係走廊果邊,隔住玻璃仲可以望到商場嘅平台,都幾開揚。我地叫左鮮蝦柚子沙律、小食拼盤同蛋網炒金邊粉。小食拼盤包括燒香茅牛肉蝦片、絲網春卷、燒豬耳扎肉及青木瓜絲沙律,當中最中意沙律嘅醬汁,酸得黎少少澀澀地,唔會甜,好開胃。而香茅牛肉蝦片口感好豐富,香茅味道突出,整體唔錯。3道菜入面最中意呢個柚子沙律,好清新!粒粒飽滿嘅柚子肉,一咬落去D柚子汁迫晒出黎,配上彈牙蝦肉同爽口蘿蔔絲,好正,食到停唔到好!蛋網海鮮炒金邊粉嘅賣相精緻,不過食落同其他餐廳金邊粉味道差唔多,偏甜,沒甚特別,重點係份量真係小左d。
四月過後天氣熱熱地,食越南菜就啱晒啦!

小食拼盤
鮮蝦柚子沙律
蛋網海鮮炒金邊粉
2017-05-07
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$120 (Dinner)
小食拼盤
鮮蝦柚子沙律