一向都鍾意食泰國菜,見附近開咗間,即刻去試下。星期六6:30唻到,唔洗等位,一入門感覺呢度裝修都幾用心,好多泰式佈置,充滿泰國悠閒風。同一般泰式食肆不同,呢度有好多新穎嘅泰式飲品,以沙冰, 傳統嘅飲品則欠奉。叫咗泰式金邊粉同焗烏頭。金邊粉好快就到。個碟同擺盤都好靚,好用心。啲金邊粉同青檸好夾,青檸幫助去除粉嘅油膩感。但個粉除咗落咗少量櫻花🌸蝦碎同上面擺盤嘅蝦外,全是齋,索價$98+10%服務費,感覺唔太抵。焗烏頭應係即叫即整,所以等咗40分鐘先送到上枱。烏頭($138再加1)有點過咸,所以近魚皮嘅地方全部都冇食,而且條魚有啲細,撘配嘅兩個醬,一個係泰式酸辣汁,另一個唔太知係咩,食落幾清新同有助減低咸味。整體來講,呢度環境係唔錯,食物質素一般,但店員非常有禮勤快,同埋呢度地方夠大,2-10人嘅枱都有,所以唔少一家大小唻食。如果食物質素再好啲咁就好喇。
一向都鍾意食泰國菜,見附近開咗間,即刻去試下。

星期六6:30唻到,唔洗等位,

一入門感覺呢度裝修都幾用心,好多泰式佈置,充滿泰國悠閒風。

叫咗泰式金邊粉同焗烏頭。金邊粉好快就到。

個碟同擺盤都好靚

焗烏頭應係即叫即整,所以等咗40分鐘先送到上枱。

如果食物質素再好啲咁就好喇。