2021-10-21
<Hong Kong🇭🇰•Admiralty>“咬我唷!黑蒜清湯牛肋條雜穀飯”8號風球收到email要Friday Lunch前開會,一心諗住無機會同朋友食飯,疊埋心水飲湯水😌好在中環去金鐘只係一個站,即刻過嚟買飯補湯水🥺轉季皮膚開始乾,要滋補一下唷!▪️ 黑蒜清湯牛肋條雜穀飯 Lunch set HKD 90黑蒜清湯燘煮牛肋條,牛肋條淡淡黑蒜香,唔會太重口味又幾入味。牛肉肉質燘得軟身,配上雜飯素穀飯,口感更豐富!旁邊仲有兩條翠綠青菜同小辣咖喱大大魚蛋🥳以後想食唔使搭船去長洲唷😌▪️蔥油雞雜穀飯 Lunch set HKD 80蔥油雞唔係得個名!真係勁多蔥🤣遮住買啲油雞😙朋友仔話蔥油雞肉質滑滑,無骨仔,可以大大啖咁食😂讚味道幾好!兩款煮食咩都唔算重口味,重點係食完唔會口渴😎啱晒我哋鍾意好味又要健康嘅女仔💕▪️紫荊奶茶自家製奶茶,味道唔錯,如果再少甜就好啦!▪️是日湯品 - 猴頭菇蘿蔔湯清甜潤肺,四季飲都Good good😎原來lunch Set都幾抵,主食+ 雜穀飯+湯水/飲品 大多HKD 80!!! 可惜只有外賣服務,落雨唯有買返公司食唷!聽日要返工啊諗定Lunch食咩味先?
“咬我唷!黑蒜清湯牛肋條雜穀飯”
▪️蔥油雞雜穀飯 Lunch set HKD 80
▪️紫荊奶茶
自家製奶茶,味道唔錯,如果再少甜就好啦!
▪️是日湯品 - 猴頭菇蘿蔔湯
清甜潤肺,四季飲都Good good😎
聽日要返工啊諗定Lunch食咩味先?😚
#chantaljj中環