2020-02-15
這陣子在家工作,偶爾都會買些外賣,咁得閒響屋企就打返之前覺得好好食嘅美食食評同大家分享下啦!前幾日試咗呢一間位於尖沙咀金馬倫道嘅飲品店經過好多次,但係入去就第一次每一次經過都比佢個鮮果茶吸引住,入面真係有好多好多鮮果!有新鮮嘅日本青提啦、奇異果、士多啤梨、菠蘿、新鮮檸檬🍋⋯⋯ 非常知足了!好似食咗個鮮果盆咁⋯⋯ 得不提佢個茶底,我點左香片,淡淡的清香,茶味🍵清新吸引。朋友就選咗普洱珍珠奶茶🥤,佢一飲落去就大贊個茶底夠香夠濃,唔會太甜,減肥中嘅寶寶係比較擔心嘅!珍珠口感好好,彈牙有夠Q,我都搶咗佢飲幾啖。最後不得不提係店員姐姐真係好好,有禮貌之餘,仲好好傾!同佢哋講話擔心疫情,打算打包返自己地方飲,佢哋即刻好明白!而家新年仲有優惠,買大杯裝嘅飲品就送一個硬淨嘅靚杯,可以循環再用!夠晒環保呢!