2019-04-04
呢間金龍冰室新開冇耐已經比佢入面淺藍色既裝修吸引到,咁岩約左朋友係附近就一齊黎試試佢!望到隔離野食都幾大份,決定叫兩個意粉同一個雜扒先。流心奄列餐跟芝士汁,意粉其實冇咩味,個人覺得太淋,所以個汁真係好緊要,最滿意係雞扒,超大件入味又脆卜卜,熱辣辣切果陣仲有汁咇出黎!雜扒餐跟湯同薯菜,有齊牛雞扒、腸仔,最特別係佢仲有炸帶子同煙三文魚。紅湯味道唔錯唔似其他餐廳溝勁多水,絕對會食肉食到好滿足!牛油帶子意粉既意粉就彈牙啲,而且有唔少帶子,份量足。因為坐左好耐,後尾見又肚餓就叫左好多小食,點知原來小食先係最正果part!芝士雜菌西蘭花,每舊西蘭花都可以拉到絲,芝士控必叫!而蜜糖雞翼真係甜甜地有蜜糖味,同出面餐廳叫蜜糖雞翼但鹹多過甜好唔同!最後四個薯條怪仲叫左黑松露薯條,食過咁多薯條估唔到仲可以有驚喜!雖然薯條唔係好粗好大條果隻,不過個醬真係超級好食,完全停唔到口,食左幾條先記得影相,一大碟話咁快就比我地掃哂!下次黎一定要再叫其他小食先得!
呢間金龍冰室新開冇耐已經比佢入面淺藍色既裝修吸引到,咁岩約左朋友係附近就一齊黎試試佢! 望到隔離野食都幾大份,決定叫兩個意粉同一個雜扒先。 流心奄列餐跟芝士汁,意粉其實冇咩味,個人覺得太淋,所以個汁真係好緊要,最滿意係雞扒,超大件入味又脆卜卜,熱辣辣切果陣仲有汁咇出黎! 雜扒餐跟湯同薯菜,有齊牛雞扒、腸仔,最特別係佢仲有炸帶子同煙三文魚。紅湯味道唔錯唔似其他餐廳溝勁多水,絕對會食肉食到好滿足! 牛油帶子意粉既意粉就彈牙啲,而且有唔少帶子,份量足。 因為坐左好耐,後尾見又肚餓就叫左好多小食,點知原來小食先係最正果part!芝士雜菌西蘭花,每舊西蘭花都可以拉到絲,芝士控必叫! 而蜜糖雞翼真係甜甜地有蜜糖味,同出面餐廳叫蜜糖雞翼但鹹多過甜好唔同! 最後四個薯條怪仲叫左黑松露薯條,食過咁多薯條估唔到仲可以有驚喜!雖然薯條唔係好粗好大條果隻,不過個醬真係超級好食,完全停唔到口,食左幾條先記得影相,一大碟話咁快就比我地掃哂!下次黎一定要再叫其他小食先得!