星期六去左銅鑼灣行街,行到餓餓地,咁岩想食米線就去左翡翠明珠廣場間米線陣食野! 👅大約1:30PM左右到,雖然人好多,但好在只係等左大約5分鐘就可以入座,不過位置有d迫,所以就轉左坐類似BAR枱比較闊落既位置!👍而點餐後,食物亦都好快到齊,因為本身自己好鍾意食蕃茄🍅,一見到佢有蕃茄湯底就毫不猶豫叫左個雞翼農場蕃茄米線,而同行友人鍾情麻辣就叫左個麻辣蕃茄肥牛魚腐米線,而我地亦都加左個香辣皮蛋伴青瓜小食,一齊share!🎉🎉先講番佢個蕃茄湯底先,係偏甜既蕃茄味,亦明顯見到切件既蕃茄,證明佢唔係就咁用茄膏做湯底,蕃茄數量亦都唔少,有4-5件,而雞翼就鹵得入味,d肉質都好淋,到主角既米線喇,有種煮得唔係太熟既感覺,咬落好硬!呢點就差左少少!到友人既麻辣湯底,因為友人係好鍾意食辣,強烈建議同樣鍾意辣既朋友要叫中辣/以上,而麻辣同偏甜既蕃茄湯底亦比想象中夾,配埋肥牛無得彈,而肥牛數量亦唔少,有6塊左右,不過同樣地都係主角米線偏硬!而我地亦試左個麻辣皮蛋伴青瓜,$17有兩款!的確係抵食!先講皮蛋,係伴有麻辣醬料,辣味十足,而青瓜就用左類似豆瓣醬既醬料,微微辣,不過略嫌切得比較大件!其實佢小食都好多款

到友人既麻辣湯底

而我地亦試左個麻辣皮蛋伴青瓜,$17有兩款!的確係抵食!先講皮蛋,係伴有麻辣醬料,辣味十足,而青瓜就用左類似豆瓣醬既醬料,微微辣,不過略嫌切得比較大件!其實佢小食都好多款選擇~有機會要再試埋其他😘

2019-04-13
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$60 (Lunch)
  • 麻辣蕃茄湯底