2020-08-18
又到夜媽媽外賣回家嘅時間~ 😙 銅鑼灣選擇多, 今日想食嘅係日本嘢, 銅鑼灣嘅小店我嚟啦..... 🏃♀️🏃♀️🏃♀️呢間小店八點閂門, 我趕得徹喺七點幾嘅時間過嚟, 店內企咗成五, 六個人喺度等緊外賣 😄聞說呢度嘅腐皮壽司好好食, 首要當然要叫兩件試一試虛實! 柚子左口魚 ($24)不嬲都好喜歡左口魚, 表面燒過, 好香口, 配上腐皮嘅感覺好新鮮~ 蔥吞拿拖羅蓉 ($24)吞拿魚非常新鮮!! 咁好食嘅腐皮壽司好後悔冇叫多一件... 食飽兩件壽司之後再嚟主菜.. 😅😅 好似係貪心咗啲.. 方格魚生丼 ($62)一打開已經俾佢豐富嘅顏色吸引 魚生都切成方塊, 擺入呢個正正方方嘅容器, 同佢嘅名好貼切 ! 有吞拿魚, 三文魚, 甜蝦, 配菜有青瓜, 蛋, 紫菜等等, 套餐再配上麵豉湯, 小店來講咁樣嘅價錢質素真係相當唔錯! 爆汁野菜肥牛丼 ($50)呢個絕對係吉野家嘅取替品🤭 飯量驚人, 牛肉嘅份量亦多, 味道都同吉野家嘅好相似不過少啲肥 😌 加上蘿蔔同菜, 口感更豐富好食~ 😋食飽呷一口麵豉湯~~~ 總括而言咁嘅價錢, 呢間小店嘅食物質素相當出色, 值得支持!!! 💪🏻
聞說呢度嘅腐皮壽司好好食, 首要當然要叫兩件試一試虛實!
柚子左口魚 ($24)
蔥吞拿拖羅蓉 ($24)
吞拿魚非常新鮮!! 咁好食嘅腐皮壽司好後悔冇叫多一件...
食飽兩件壽司之後再嚟主菜.. 😅😅 好似係貪心咗啲..
方格魚生丼 ($62)
爆汁野菜肥牛丼 ($50)
食飽呷一口麵豉湯~~~