2025-02-05
一直都有幫襯開,不過平時主要都係食豬手,今次留意到有芝士火鍋,醒起自己已經好耐冇食,而餐廳本身都保持到高水準,所以就諗住過嚟試一試睇吓點,最後就捧住個food baby走咗。Lo Hei坐低嗌咗嘢食冇幾耐,餐廳就送咗「撈起」作為賀年食品,拎個好意頭,但係原來已經係最後一日,覺得自己真係太好彩!配料相當豐富,七彩顏色有蘿蔔絲青瓜絲,醬汁都好香,最後喺面頭灑滿薄脆,口感滿分!最重要係送嘅!Lobster tail Halibut Steak $280一上枱嘅時候就俾個比目魚扒震驚咗,好耐都冇見過咁厚嘅比目魚扒,平時好多餐廳都係三文魚,但係我自己都幾鍾意食比目魚,所以見到嗰陣就即刻嗌咗,但係冇諗過佢咁厚。但係不得不讚就係即使咁厚,但係魚肉相當之嫩滑,保證唔腥,食到我停唔到口,反而龍蝦味都好似變咗配角咁。但係其實龍蝦味都燒得相當之香口,肉質的都好彈牙。我覺得醬汁都有唔少加乘,佢同個海鮮平衡得好好,唔會搶咗海鮮嘅鮮味。Cheese Fondue Set $388‼️超級推薦‼️作為冬季限定,本身已經值得嗌,最重要係作為芝士控,見到唔嗌真係對唔住自己。已經有勁耐冇食過芝士火鍋,一食嘅時候啲回憶返晒嚟,
Lo Hei
Cheese Fondue Set $388
‼️超級推薦‼️作為冬季限定,本身已經值得嗌,最重要係作為芝士控,見到唔嗌真係對唔住自己。已經有勁耐冇食過芝士火鍋,一食嘅時候啲回憶返晒嚟,芝士醬相當香濃順滑。而個德國腸仔同埋西班牙肉丸都好有誠意,腸仔本身就好多汁,一啲都唔柴,啖啖肉,而個肉丸一咬落去又係爆曬汁,超級juicy。啲炸薯角又係炸得相當金黃香脆,搞到我忍唔到口係咁食。不過過程入邊。我最鍾意都係啲青蘋果同埋提子,有時食到有啲你酸酸甜甜真係好幫到手。兩個女仔嚟講食嗰陣都有少少吃力,呢個價錢真係超值,啲麵包好香口,但係最後都忍唔住放棄咗。
Mulled Wine $58
熱紅酒真係冬天必飲,勁香濃嘅肉桂味,仲有啲橙皮檸檬添。本身個紅酒都幾易入口,越飲個味道就越香醇,啲香料味慢慢散發晒出嚟,越飲越好飲,最重要係唔會好影響到紅酒本身浸味,甜度都控制得好好。
Spice $58
超級鍾意薑味嘅嘢飲,冬天飲真係好暖身,最重要係呢杯嘢飲仲有啲蜜糖,平衡到薑酒本身帶少少嘅辛辣,入口相當順滑,係我鍾意嘅甜度,絕對唔會揦喉嚨,超級推薦趁而家冬天嗌返杯。