2024-10-08
👧🏻😋👅🍽✨銅鑼灣必食出色小店🐓-☀️ 門口掛住一隻隻漲卜卜肥雞, 除左招牌海南雞,亦有多款特色飯, 麵, 小食, 全日套餐包飲品只需$63起, 仲有自家製8小時足料燉湯, 款式之多係日日食都唔會悶☀️ 全店採用無激素雞, 除左堂食多選擇, 店外亦有售無添加方便餸包湯包, 斬料加隻雞又一個靚餸, 完全係養生健康抵食之選-🐓 招牌脫骨海南雞(半隻) $128💯真心好滑! 就算雞胸肉都唔削; 有油香但食得多都唔會覺得肥膩💯黑醬油每枱都有一枝, 另上薑蔥同酸辣醬, 少少偏酸冇出面咁鹹比較清新-🍲 皇牌燉湯飯餐 $99✨燉湯六選一各有功效, 揀左五指毛桃燉海底椰北菇燉唐排 清肝降火, 潤肺止咳✨雞腳同唐排都燉到好腍, 連豬肉都俾我清晒, 唔明點解可以做到煲到出晒味個湯好鮮甜但豬肉依然完全唔柴的😂✨霸王麻香口水雞飯個醬都唔敷衍, 麻香十足配上香滑雞肉勁送飯-🍱特色客飯 💯蔥油雞扒煎雙蛋飯 $58 蔥油勁邪惡, 個雞扒淋上左秘製醬油鹹鹹甜甜, 肉質又彈滑雞皮煎得香脆💯泰式豬頸肉煎雙蛋飯 $60 豬頸肉切成幼條狀好香脆, 當小食可能更開心, 但點左雞醬都好送飯-🥠小食✨蓮藕餅 $8 大大塊入面真係有爽脆
銅鑼灣必食出色小店🐓
🍱
特色客飯
🥠
小食
✨蓮藕餅 $8 大大塊入面真係有爽脆蓮藕粒, 肉餅硬度適中唔會太實亦唔太削, 外脆內軟真唔錯
✨炸特級蝦棗 $35 比我想像中細份, 但好在蝦肉好彈牙同埋唔會炸太油, 食到蝦肉鮮味
🥥
飲品