無辣不歡嘅肥西鍾意食川菜就梗架啦😌最近食酸菜魚嘅頻率都幾高,平時就唔食魚嘅,但滑溜無骨唔腥嘅酸菜魚/水煮魚就ok🤪👅老壇酸菜魚($258 for 2) 8/10可以用$28加一個配料,肥西加咗鴨血、萵筍同薯粉。嗌咗中辣,湯底酸菜頗多,夠酸得嚟都好多花椒同乾辣椒,所以食落小小痹,偏辣😌魚嘅份量足,滑身冇咩刺,間唔中一兩條細骨,好嫩小心一夾就散。個湯本身有啲蘿蔔/冬瓜(?),煮到好淋勁吸湯😚鴨血麻麻,比較易散,口感一般。萵筍絲分量唔多,但爽口清甜,真係必嗌。薯粉係扁身個隻,超煙韌,掛湯得嚟又飽肚,浸耐咗都唔會冇咗個咬口,最愛之麵食!!兩個人食完飽到傻🤣____________________________Openrice book 枱有八折,不過一人收$10茶錢,可能因為我地早食所以冇乜人,姐姐勁熱情,全部都係卡位有梳發,坐得幾舒服,座位闊落,地點都好方便係正地鐵出口隔離,埋單每人百八蚊,銅鑼灣晚市嚟講算抵食😌紅磡個間肥西都食過,但味道同環境方面都係cwb略勝一籌😗味道:8/10服務:8/10環境:7.5/10性價比:7.5/10

👅老壇酸菜魚($258 for 2) 8/10
____________________________