一直都知最近cwb開咗間勁多人排隊👣👣嘅麻糬波波舖頭,聽聞要排成幾個鐘嘅我一直心思思試👉🏻👈🏻👉🏻👈🏻大概愛吃的人運氣不會太差,夜晚食飯時間見居然無乜人排隊,再東問問西問問,原來又就到出爐時間,考慮三秒之後就自動自覺地去排隊🤣舖頭寫明每人限買6個,當日除咗簡單嗰兩款,淨係有三種特別口味可以買。我地分別買咗原味QQ、菠蘿QQ、伯爵茶QQ、朱古力QQ同抹茶QQ。一拎上手熱辣辣,我地買完就急急臉行去附近休憩處享用🤩喺特別口味當中,最好食就係伯爵茶口味($10/個),茶味濃香,脆皮香甜。朱古力同抹茶相比之下就略為普通,但都唔會令人失望。比較平實嘅口味就有原味QQ、菠蘿QQ($15/2個)。因為無菠蘿脆皮嘅關係,原味食落同坊間其他普通麻糬無分別。相反菠蘿QQ食落香甜,如果對特別口味無興趣嘅朋友,性價比更高。實在太多食唔哂,我就拎買多咗嘅抹茶QQ翻屋企,隔夜之後用焗爐整熱之後,同新鮮出爐嘅時候都有七、八成似,可以買翻屋企慢慢食!排隊其間都見有唔少街坊去買蛋糕面包,話哂都係由前四季酒店西餅師傅主理嘅餅店,門口亦都有notice話比人知用高級材料,就算小店經營都唔會輸比連鎖店。

2022-04-29
Waiting Time
30 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Other