2K
2024-03-14 39 views
🇹🇭銅鑼灣泰菜飯堂🥘-星期六日出街想食個budget啲嘅午餐真係好難💰 兜兜轉轉又返咗嚟食Siam28 貪佢好食又有lunch set🥹 唔用網上訂座仲有免加一 幾時都咁照顧我荷包😭-🦐炒鮮蝦金邊粉 $98金邊粉雖然度度都有但都係考牌作 呢度嘅我覺得味道keep到有水準😉 記住一定要撈埋底嘅蛋皮一齊食 好juicy架🥚-🦀泰式咖哩軟殼蟹配薄餅 $78食親泰國菜一定要嗌薄餅🫓 軟殼蟹脆口得嚟仲有肉食 唔會成口油🫡-🥣冬蔭雜菜湯/泰式清湯 // 冬瓜龍眼茶 +$8/蝶豆花茶套裝包咗餐湯同飲品😋 我非常鍾意冬蔭雜菜湯 味道濃郁有誠意🥰 飲品就推薦龍眼茶 味道清甜暖笠笠🧣-🍗炸蝦餅 / 沙嗲雞串燒 +$25套餐仲可以優惠價加配小食同甜品🤗 呢度嘅炸蝦餅都幾出名 熱辣辣超彈牙🔥 雞串燒肉質都唔錯呀☺️-🥭芒果配煎糯米飯 +$28最後仲加咗芒果糯米飯😗 煎嘅糯米飯比一般嘅更為chewy 配埋濃厚嘅椰汁 煙韌控大滿足🥳-📍Siam 28銅鑼灣軒尼詩道525號澳門逸園中心28樓-
🇹🇭銅鑼灣泰菜飯堂🥘
🦐炒鮮蝦金邊粉 $98