2020-06-30 139 views
今日收工之後,約咗老婆嚟到銅鑼灣搵嘢食,經過見到呢間冰室招牌大大隻字,成日經過但未試過,又突然心癢癢想食下鐵板餐豪少少就入咗去試吓,果然有驚喜。首先我哋兩個人叫咗番招牌石鍋鮑魚蝦球炒飯、鐵板龍蝦拼牛柳,仲有蒜蓉牛油煙肉焗青口,嘢飲就試下叫咗鮮檸熱情果梳打打開一下個胃口。第一時間黎個餐湯就正正常常白湯,牛油煙肉焗青口嘅份量亦不錯,啲蒜香味都好濃。萬眾期待既龍蝦拼牛柳終於都出現,先唔講味道,個份量原來已經好夠兩個人食,牛扒又超厚,龍蝦方面亦都中水上平,賣相擺出黎的確唔錯,份量真係非常足,所以最後勁飽。另外,而石鍋鮑魚蝦球炒飯,炒飯底都粒粒乾身,海鮮配搭都好豐富,最緊要係石鍋果種鑊氣夠足。亦都由於份量真係唔少,我都要為老婆奉獻更多胃納出黎食晒佢地! 總結來講,平時想去銅鑼灣搵港式冰室食下扒、炒飯,呢間既食物質素唔錯,抵食夾大件可以回頭會再嚟幫襯果種。

2019-05-19
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
  • 鐵板龍蝦拼牛柳