呢間位於銅鑼灣嘅精緻台灣菜有別於其他餐廳😉裝潢都好特別😆食物嘅味道都好創新😽🥩燒香鳳梨芭樂安格斯牛小排🥩呢道菜嘅調味好特別😌類似咕嚕肉咁🤣酸酸甜甜🫣配埋菠蘿有好開胃嘅感覺~安格斯牛小排都幾香肉味~但係肉質略嫌有少少靭🥹🍗鵝不是鴨肉鵝油拌麵🍗鵝片以白滷水滷製而成,它的色澤清澈,散發出淡淡的滷水香氣☺️它的口感滋潤嫩滑,讓人愛不釋手😍伴碟上搭配了醃蘿蔔和豆芽菜🥰為整道菜品增添了豐富的口感和層次~面質煙韌彈牙😌好惹味😋🥞黑糖珍珠疏乎厘班戟配抹茶雪糕🥞呢款舒芙蕾班戟蛋香味濃郁😍口感超鬆軟。搭配上Q彈的珍珠和厚厚一層的鮮忌廉🥰無論是外觀還是味道都好正😎我們選擇了期間限定的抹茶口味🍦這款口味不會過甜~就算有好多忌廉都唔會食到好滯Overall 嚟講呢間餐廳環境都好唔錯👍好chill 但價錢就略嫌有點貴🥹甜品我覺得做得最好😂如果想試一試精緻台灣菜可以去!

🥩燒香鳳梨芭樂安格斯牛小排🥩
🥹