2017-05-19 19 views
這次過海接男友收工食飯去左小桃,其實係時代廣場隔一條街,好易搵到,同好方便就腳上到去叫呢個set , 因為見到個豬仔骨係攞獎既,所以我地既選擇係鵝肝+豬仔骨+卡邦尼店員超nice 驚我地悶,係咁教我地玩啲桌遊(好玩到最後買左盒番屋企😂🤦🏻‍♀️)個餐可以簡特飲,我唔記得呢杯叫咩名😂好似黃昏乜乜乜既😂 係芒果加忌廉加意大利雪糕加梳打好味唔會死甜又唔會好淡,岩岩好個雪糕好香香草味,唔會得個甜字男友叫左西柚沙冰,西柚味唔算好重,酸甜酸甜,幾醒胃意大利菜湯,唔係好濃稠果隻湯,係好似水咁上下質感既,有大量菜餘,湯本身好香蕃茄味,唔錯但比蒜蓉包搶左風頭,脆、香、熱(熱好緊要,凍左就好易變硬!)集於一身,點湯食一流酥皮好脆,好香牛油味,搭配田螺味道唔會好咸,岩岩好,我個人好喜歡個沙律,因為上邊加左啲煙肉粒好香口,加埋啲菜好夾因為我唔食蕃茄略嫌鵝肝加多士唔夠味,但男友三樣夾埋一齊就話好味,岩岩好豬仔骨真係必食推介,夠冧夠入味,但又唔會冧到吉唔到,一入口散開果個感覺好好❤️❤️❤️醬汁係燒烤醬,好似加左小小rose Mary同羅勒 帶小小香草味搭配薯條加上肉醬同水牛芝士又係一絕連卡邦尼都好好味❤️好濃芝士味,但又
這次過海接男友收工食飯

去左小桃,其實係時代廣場隔一條街,好易搵到,同好方便就腳

店員超nice 驚我地悶,係咁教我地玩啲桌遊

(好玩到最後買左盒番屋企😂🤦🏻‍♀️)

好味
唔會死甜又唔會好淡,岩岩好
個雪糕好香香草味,唔會得個甜字

男友叫左西柚沙冰,西柚味唔算好重,酸甜酸甜,幾醒胃

薯條加上肉醬同水牛芝士又係一絕

連卡邦尼都好好味❤️好濃芝士味,但又唔會好漏好濟既感覺
男友由鵝肝之後就不斷話
「呢間野可以再食」
仲問人睇埋lunch menu😂打算食lunch 拉埋同事一齊食

最後甜品係冰凍泡芙,中間係雪到變冰既cream ,好完美既句號

佢仲有個位可以望住時代廣場,如果大時大節上來湊下熱鬧都唔錯😂但首先要訂到枱😂😂

食到咁樣先416+10%,真心抵❤️
2017-05-15
$250 (Dinner)
  • 醬燒豬仔全骨
  • 卡邦尼白菌煙肉意粉