2021-07-07 278 views
BASAO tea自己係一個咖啡迷,一直對茶一般,所以就算周圍有人介紹,但咁耐都冇乜心想去試,今日真係咁啱行過見到,覺得門面真係好舒服,所以就入去試吓⋯⋯當日下午唔算多人,坐咗喺窗邊卡位,由窗邊望出去,雖然出邊人來人往,但係坐喺入邊真係有種好安靜好舒服嘅感覺🌳☘️🌿試咗佢哋嘅🍹🍰Chin Shin Osmanthus 桂花蜜清心烏龍 $65 - 覺得價錢偏高,但見到真身有干桂花係面,再配上薄荷葉同兩朵小花,眼前一亮,再飲埋落去,入邊有小粒蘆薈,桂花同烏龍嘅味道好平衡,好香桂花味之餘亦都飲到好清晰嘅烏龍茶味,雖然呢杯茶唔平,但起碼飲得好開心好舒服好安靜😊Lingia First Flush Tea Cake Roll 大吉嶺春摘白玉蛋糕卷 $52- 蛋糕鬆軟得嚟唔鬆散👍🏻食到淡淡嘅茶味,中間重有mochi 令到更有口感總括嚟講,佢嘅價位有少少偏高,不過係熱鬧嘅銅鑼灣,可以有咁安靜咁舒服嘅環境,無論約朋友又或者自己想唞一唞,都真係一個好好嘅選擇👍🏻
BASAO tea

試咗佢哋嘅🍹🍰