The Grill Room (銅鑼灣廣場二期)

之前上網見到The Grill Room 有Semi-Buffet Lunch ,一路都好想試,今日終於試到啦🤩餐廳裝修感覺高檔,坐得非常舒服,店員服務態度非常好🫶🏻Semi-Buffet Lunch$98Semi-Buffet Lunch包左沙律吧嘅食物、餐湯同飲品,沙律吧有沙律、炸物同甜品,沙律非常開胃🤤南瓜忌廉湯南瓜忌廉湯好滑,而且濃濃南瓜香,麵包口感鬆軟,配埋湯食一流另外我地加多兩個主食香煎三文魚柳伴菠菜苗及枝豆+138三文魚柳外皮烤到非常香脆,肉質鮮嫩,配上好滑嫩嘅菠菜苗同埋爽口嘅枝豆,非常健康。燒正紐西蘭10安士肉眼扒配薯條+208五成熟的牛扒肉質鮮嫩,完美地保留咗肉汁,呢個價錢食到質素咁高嘅牛扒,令人非常驚喜,餐廳仲非常細心,提供5 款刀同唔同辣度嘅芥末醬比客人選擇,呢點值得加分Berry Well $98White wine,chambord,mixed berries,lemon,egg white,lavender呢杯好適合女士飲,好香莓味,易入口,面層有蛋白泡沫,好似蛋糕d cream ,好似食緊甜品咁,上面有啲花,飲落仲聞到陣陣薰衣草花香😍Smokey Pass

餐廳裝修感覺高檔,坐得非常舒服,店員服務態度非常好🫶🏻

Semi-Buffet Lunch$98

南瓜忌廉湯
南瓜忌廉湯好滑,而且濃濃南瓜香,麵包口感鬆軟,配埋湯食一流

另外我地加多兩個主食
香煎三文魚柳伴菠菜苗及枝豆+138
香煎三文魚柳伴菠菜苗及枝豆

燒正紐西蘭10安士肉眼扒配薯條+208

燒正紐西蘭10安士肉眼扒配薯條

Berry Well $98

Smokey Passion$88
ballantines, fresh passion fruit,agave syrup,laphroaig essence

一上枱會噴上煙熏嘅威士忌係面,cocktail充滿濃濃熱情果香甜味,酸酸甜甜,非常開胃

一路飲住杯野飲一路食埋個甜品真係好chill🤩

The Grill Room
📍銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場二期3樓3B號舖
2024-01-21
$400 (Lunch)
香煎三文魚柳伴菠菜苗及枝豆
燒正紐西蘭10安士肉眼扒配薯條