2023-09-14 20 views
呢晚嚟咗銅鑼灣嘅呢間樓上日式餐廳食吓水產 雖然店員都話最近嘅新聞令海鮮少咗來貨 但係都阻礙唔到我對日本海鮮嘅愛💛吞雲吐霧呢個係超級有觀賞性嘅前菜🫢 炙燒過嘅Cream cheese真係好creamy呀 配特製嘅炸紫菜 一齊食更加有口感😮 土佐豆腐呢個豆腐嘅外皮好香脆 入面嘅豆腐係好嫩滑嘅 面頭仲有蘿蔔蓉同埋青蔥 炸豆腐配上醬油已經好好食😋 係一個簡單又感覺幾輕盈嘅小食特上刺身 店員有細心介紹每款刺身 呢日嘅刺身四點有 真鯛 深海池魚 北寄貝 大拖羅🐟 由白身魚開始食先 魚肉嘅味道越嚟越濃郁 真鯛同埋深海池魚口感十足 我就最鍾意佢嘅大拖羅喇 油脂感豐富五色沙追唐揚色彩鮮豔嘅外觀好吸引🤩 有三條脆炸沙追 軟身嘅魚肉配上脆口嘅米通粒 真係口感豐富 再點埋日本嘅蛋黃沙律醬 令到呢個炸物更上一層樓😙串燒盛合呢一個串燒盛合真係啱晒我嘅心意 一碟有晒五款我鍾意嘅串燒🍡 極上鹽燒牛舌心👅 呢個牛舌心真係好厚切 鹽燒手羽 雞翼燒得外脆內軟 入面仲好多雞汁 雞軟骨 密密麻麻咁樣份量都幾多 豚腩肉同青椒 都燒得好乾身老翁汁燒除咗Menu入面嘅食物之外 係餐廳嘅中央位置 仲有個期間限定推介嘅黑板✍️ 入面嘅餸菜

吞雲吐霧

五色沙追唐揚

串燒盛合
串燒盛合

老翁汁燒
除咗Menu入面嘅食物之外 係餐廳嘅中央位置 仲有個期間限定推介嘅黑板✍️ 入面嘅餸菜都係時令嘅菜式 我就嗌咗呢一個老翁汁燒 佢係都係兩片魚肉用上咗燒汁去醃製 味道甜得來仲好鮮味🫢
老翁汁燒

石狩鍋
呢個鍋物真係好抵食呀😙 有一大個鹽燒帝王三文魚頭連魚鮫 底下有椰菜冬菇等等嘅配料 三文魚頭真係好大個啊 我同朋友都食得津津有味 魚肉嫩滑 而且呢個煮法唔腥 都幾推介呢個菜式比鍾意食三文魚嘅朋友😆
石狩鍋

呢間店舖嘅用料真係好新鮮 唔講唔知呀 原來餐廳之前主力做食材批發生意 而家踩過界做埋餐廳 難怪可以用上最新鮮嘅食材嚟煮高質嘅日本菜☺️
Type of Meal
Dinner