呢排天氣濕濕笠笠,特別想食啲熱辣辣嘅嘢;又唔想打邊爐咁悶嘅話,食烤魚就啱晒🥘!今次約咗屋企人嚟銅鑼灣呢間小魚兒,地鐵站一出對面就係。除咗招牌烤魚,呢度仲有好多特色小食🍡;唔食得辣嘅朋友都照顧到,所以好啱一家大細過嚟!🐟 海鱸魚(黃金蒜香豆花) $308呢個湯底真係啱晒我,係唔辣㗎😋!海鱸魚雖然係最平嗰款,但係份量同肉質一啲都唔差,啲魚唔會一夾起就散晒,感覺都夠扎實同新鮮✨。配菜有豆花、寬麵、青瓜、雲耳等等,啲豆腐超滑!唔怪得會形容佢做豆花啦,整體成鍋嘢都好唔錯,好好味💖💛!🍚 金湯花膠雞絲翅撈飯 $68 (推廣價)估唔到呢度都有翅食😳!我係好鍾意食碗仔翅、粟米羹呢類嘢。呢碗嘢唔係流,一撈起身真係成串花膠,啖啖骨膠原✨。不過齋食個翅係有啲鹹,加咗醋再撈飯食就好好多。有推廣價,可以一試!🦞 蒜蓉牛油燒澳洲龍蝦 $198 (推廣價)呢個堅抵食!個龍蝦係超大隻,一開二,每邊都大過我隻手掌✋🏻。同埋食落肉質好扎實好彈牙,撈埋啲牛油蒜蓉食真係好惹味🥰,好飽肚,連媽咪都讚好💁🏻‍♀️!不過呢個製作需時,記得預早啲嗌喇。🍡 炸香芋地瓜丸 $38 呢個地瓜波波火候掌握得唔錯,個皮好薄,炸得好脆又夠乾身,唔

🐟 海鱸魚(黃金蒜香豆花) $308
呢個湯底真係啱晒我,係唔辣㗎😋!

🍚 金湯花膠雞絲翅撈飯 $68 (推廣價)
估唔到呢度都有翅食😳!

🦞 蒜蓉牛油燒澳洲龍蝦 $198 (推廣價)
呢個堅抵食!
不過呢個製作需時,記得預早啲嗌喇。

🍡 炸香芋地瓜丸 $38
呢個地瓜波波火候掌握得唔錯,個皮好薄,炸得好脆又夠乾身,唔會食到好油膩☺️。入面加咗少少香芋特別好味,好推介呀💛!

🍡 炸雙皮奶 $38
食落個口感似係一層脆炸咗嘅麵包再包住啲奶凍,都幾酥脆,不過略嫌個皮有少少厚,普通👌🏻。

🍹 飲品放題 每位+$28
食呢類熱辣辣嘅嘢,嘢飲係十分重要!
呢度每位+$28就可以任飲汽水同茶飲🧃🥤。如果唔啱飲都唔緊要,佢哋同樓下嘅一芳係有合作,你可以喺度直接追加一芳嘅嘢飲🧋。