1K
剛從日本回港, 還未食夠! 在香港也要試試日過江龍、愛知県名店之海鮮居酒屋!! 由日本人主理, 很多沖繩県期間限定菜式, 並由沖繩產地直送呢! 還未去過沖繩的我, 先在香港品嘗沖繩滋味呢! 沖繩產地直送, 季節及數量限定系列:沖繩車海老壽司 $48/件 ~ 日本國內的車海老產量. 沖繩位居第一! 肉身厚實、鮮甜彈牙,味道天然甘甜味, 鮮味濃郁! 沖繩車海老天麩羅 $48 ~ 炸得酥酥脆脆, 無法言喻的滋味!沖繩水雲 Oden 關東煮 $68 ~ 冷冷的天氣, 吃關東煮最能暖心! 大根、竹輪等必不可缺, 最特別是加上沖繩雲母, 湯頭清甜且鮮, 啖啖醇厚!再試試其他!! 自家制薯仔沙律及野菜 $58 ~ 分量多, 而且內裡不只有薯仔, 有驚喜呢! 蟹膏伴蟹味噌漬 $78 ~ 完全沒有腥味, 伴著清新爽脆青瓜, 是另一種享受! 名古屋炸雞翼 $78/3只 ~ 我的最愛! 炸得十分香脆, 全沒油膩感, 味道剛剛好!銀鱈魚西京燒 $168 ~ 魚皮香脆, 內質細嫩!蔥花金槍魚壽司卷 $68 ~ 魚油也太豐厚了吧! 入口即溶的金槍魚蓉, 入口十分香滑!月見燒飯團 $58/個 ~ 燒至外表香脆, 濃
沖繩產地直送, 季節及數量限定系列:
再試試其他!!
銀鱈魚西京燒 $168 ~ 魚皮香脆, 內質細嫩!
月見燒飯團 $58/個 ~ 燒至外表香脆, 濃厚的蛋黃汁液流出, 增添口感!
贊岐烏冬 $78 ~ 冷熱可選! !! QQ彈彈的!
沖繩產地直送“Shi Kuwa Sa” 果汁 + 流打 & Calpico $48 ~ 無酒精版本, 另有酒精版本! 味道清新香甜!
Type of Meal
Dinner