2021-11-01
一直都好鍾意食poke bowl,同刺身丼相比會有更多選擇,有好多唔同嘅配料同sauce,甚至連個base都可以轉做沙律菜,出街想食light啲嘅話通常都揀呢個(*¯︶¯*)~𝓞𝓿𝓮𝓻𝓪𝓵𝓵~ ✨價錢:7/10👅味道:8.5/10🌌環境:7/10★Salmon & Tuna poke bowl ($98)刺身方面佢可以揀一款或者half-half,連同三款toppings同一種sauce。我就揀咗三文魚拼吞拿魚,配豆腐、紫洋蔥同香菇,鰹魚醬油作為dressing。因為配料好豐富,所以食落好滿足,啖啖都可以食個唔同野( ´▽`) 刺身份量唔算多,味道正常但質素唔係好好嗰隻,不過食poke bowl都唔係為咗刺身就算啦。唯一唔好嘅就係食到最底好咸😂 啲飯吸曬鰹魚醬油,但overall係好食嘅!
~𝓞𝓿𝓮𝓻𝓪𝓵𝓵~
✨價錢:7/10
👅味道:8.5/10