2021-11-22 260 views
今日去開觀塘,決定係個度解決埋個晚餐,好耐無食過茶餐廳嘅晚餐,決定食龍城冰室。冰室外面好金壁輝煌,遠距離都望度。店內每張檯都好闊落,坐得好舒服。環境都好乾淨。今日叫左個招牌鮑魚帶子炒飯,見到餐牌有推介,所以決定試下,一送到黎,個窩就滋滋聲仲傳出陣陣飯香, 個炒飯有三隻飽魚同三隻帶子,料都算係咁,$7x都可接受,炒飯底有好多椰菜、蔥同蛋,材料雖然好簡單,但佢炒得好有鑊氣,非常乾身,飯粒粒分明,調味剛剛好,個窩仲好好keep 到d 炒飯夠熱,同埋仲有窩巴,個飯雖然簡單但超好味,好快就比我地清曬。蕃茄焗豬排飯好濃郁嘅蕃茄味,超多芝士,仲有拉絲,豬排好淋都算多,足足有5大舊,除左豬排,仲有勁多四芹菠蘿同菇,味道仲好過大快活嘅焗豬,唔錯。今日個焗豬係晚餐,所以叫左個周打蜆湯,個湯好creamy, 仲有好多料,個湯應該係自己煲而唔係罐頭,味道唔錯。茶餐廳招牌配角,凍檸茶,無得輸,好味。除左我叫呢2樣,餐廳仲有好多選擇,試幾次都唔厭。
冰室外面好金壁輝煌,遠距離都望度。
店內每張檯都好闊落,坐得好舒服。環境都好乾淨。
招牌鮑魚帶子炒飯

周打蜆湯

凍檸茶少冰少甜

茶餐廳招牌配角,凍檸茶,無得輸,好味。

除左我叫呢2樣,餐廳仲有好多選擇,試幾次都唔厭。
2021-11-17
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$80 (Dinner)
招牌鮑魚帶子炒飯
周打蜆湯