2021-10-28
呢間餐廳好近地鐵站, 長沙灣A1出口行2分鐘就會見到,佢個鋪面側邊佈置得幾特別,係類似啲貨櫃擺埋一齊,隔離都有連住唔同既餐廳。一入到餐廳未點菜,侍應就送上左一份蝦餅,係免費的,蝦餅脆卜卜,有啲咸香,幾可口餐廳環境乾淨,同隔離枱唔會太迫,見到有泰國人負責飲品吧今次同朋友兩個人黎食叫左泰式咖喱軟殼蟹,泰式生蝦,馬拉盞炒粉絲煲,薄餅。佢飲品方面都有好多選擇 我同朋友就叫左泰國生啤。個生啤好有誠意, 個酒杯竟然係冰過既, 配合埋唔會太甜既啤酒,飲落超爽!軟殼蝦好大碟,勁多汁,啲蝦仲要熱辣辣岩岩炸起,我同朋友都忍唔住叫埋薄餅黎送咖喱,咖喱入面有洋蔥同青椒撈飯撈薄餅都一流泰式生蝦擺盤好精美,有冰係底,生蝦配埋辣椒蒜蓉,點埋個醬汁,係泰式刺身既風味,配埋啤酒真係好夾。最後食埋個粉絲煲,個煲有西蘭花,芥蘭,有啲菇,仲有超多粉絲,味道唔錯唔會好油,兩個人食呢個煲都會好飽最後埋單兩個人加埋都係$400多啲,但係真係十分之飽,款款菜式都大大碟,大大煲,認真抵食
餐廳環境乾淨,同隔離枱唔會太迫,見到有泰國人負責飲品吧 今次同朋友兩個人黎食叫左泰式咖喱軟殼蟹,泰式生蝦,馬拉盞炒粉絲煲,薄餅。
佢飲品方面都有好多選擇 我同朋友就叫左泰國生啤。
最後食埋個粉絲煲,個煲有西蘭花,芥蘭,有啲菇,仲有超多粉絲,味道唔錯唔會好油,兩個人食呢個煲都會好飽 最後埋單兩個人加埋都係$400多啲,但係真係十分之飽,款款菜式都大大碟,大大煲,認真抵食