2022-05-31
近年多咗人鐘意去露營,止下旅行癮,不過依排成日天陰落雨,而依間露營風格的串燒店就可以滿足下去露營的慾望,唔怕日曬雨淋。小店門口唔太起眼,擺放了單車和兩張露營櫈,裏面座位唔多,有高枱位和露營用的摺枱摺櫈位,枱面擺放了露營燈,都真係好似去咗camping 。小店有提供小食、燒物、炸物和麵食類。🍢 西班牙黑豚腩 肥瘦參半的豬腩肉好有油香味,肉質爽口唔韌。🍢 炸雞件 雞件皮薄而且非常脆,裏面肉質滑嫩,好推薦!🍢 脆骨雞肉丸子一串有三粒由免治雞肉搓成的肉丸,肉質軟嫩入味,裏面混入軟骨,好有口感。🍢 雞肉串 (冬陰功/沙嗲咖喱味)雞燒得有焦香味,雞肉唔會乾,雞肉醃得入味。我特別鍾意冬陰功味,酸酸辣辣,有泰式香草味,好惹味。🍜 黑松露忌廉海鮮烏冬忌廉湯烏冬裏面有雜錦海鮮,包括青口、小蝦仁、魷魚、蜆肉)、菇和紫洋蔥,烏冬爽口彈牙,忌廉湯濃稀度剛好,帶有陣陣黑松露味,唔會太鹹,所以我忍唔住將湯都飲埋,食完亦唔會覺得口渴。🙋🏽♀️想知更多飲食資訊, Follow Instagram: misslittlebigeater 🙆🏽♀️
🍢 西班牙黑豚腩
肥瘦參半的豬腩肉好有油香味,肉質爽口唔韌。
🍢 炸雞件
雞件皮薄而且非常脆,裏面肉質滑嫩,好推薦!
🍢 脆骨雞肉丸子
🍢 雞肉串 (冬陰功/沙嗲咖喱味)
🍜 黑松露忌廉海鮮烏冬