2023-06-07
依幾日一時落雨☔️一時又猛烈太陽,又潮又立🥲收工都無咩心機煮野食,其中一天喺長沙灣附近走,經過天悅廣場見到有間日式便丼店,大大個牌寫住「日本產米使用店」,好少外賣會用到日本米,咁就吸引左我入去😂行到去點餐位置其實未諗到叫什麼,有個靚女就話我知有新產品Menu 係未有的,門口有Poster 參考下😂見到好吸引喎!蘋果燒汁香煎牛脷便當$58薄薄既牛脷煎得好香,配有沙律菜、粟米🌽同泡菜,包裝都好好會同飯分開,佢地個蘋果燒汁甜甜地好好食,我仲拎埋去另一個便當用,非常之夾,唔知店家有無依個汁出售呢?新潟縣雞爽肉便當$68真係估唔到用到咁高質素既食材,但其實雞爽肉係邊個位置呢?店家話雞爽肉其實係雞頸對落,佢個口感好得意,肌肉型但爽口,我幾喜歡個口感!飛魚子野菜大阪燒$40配料多到我睇唔到個大阪燒😂大阪燒個底唔算好厚,主要食配料!飛魚子份量夠多,一個人食一個都可以!明太子玉子燒/Wasabi 玉子燒 $20大大件玉子,炙過既明太子好香,Wasabi 口味我第一次試,原來都幾好食架喎!都幾飽肚🤣吉列蝦$24依個正常發揮啦~唔算有咩特別!店家使用日本米但唔會就此飯量好少,都真心大碗,包裝好細心我拎好遠都仲
蘋果燒汁香煎牛脷便當$58
新潟縣雞爽肉便當$68
飛魚子野菜大阪燒$40
明太子玉子燒/Wasabi 玉子燒 $20
吉列蝦$24
依個正常發揮啦~唔算有咩特別!
店家使用日本米但唔會就此飯量好少,都真心大碗,包裝好細心我拎好遠都仲咁靚仔❤️我依然想問個蘋果燒汁有無得買架?😂