2021-12-06
《島中坊妍》長洲樹下店難得平日放假就安排長洲走走,避開假日既人潮,不過原來都唔少遊人☺入到長洲💛仍然係第一選擇,今日先試“島中樹下”💛到達時已經一點了,幸好仲有少量座位,唔駛等😎佢個Menu好吸引,都唔知點叫好,人類總是貪心的😂<磨菇芝士奄列配多士>$46奄列佔碟一半,入面超多磨菇同芝士🤟好好食,配二件多士係重練奶😂真係唔可以睇少個份量<咸牛肉芝士奄列配多士>$46好多咸牛肉呀~加埋芝士好邪惡😈隻奄列仲係完美登場🤗<栗子焙茶麻糬卷蛋>$48好食到痴線(個人感覺),身為焙茶控我無可能唔選擇佢😝栗子蓉好香唔甜,面頭嗰粒合桃甜甜勁脆🤤個卷蛋好鬆軟入面無Cream係包住麻糬😋對我黎講係無可挑剔,跑返10個圈都願意<Hojicha Latte>跟餐+$24唔知點解個拉花睇落咁性感😅但味道great great,焙茶味重不甜飲到落底都仲好重焙茶👍👍👍👍<Ice Mocha> 跟餐+$24咖啡味同朱古力都好平均😅都係不錯既選擇總結:佢有甜品Set其實好吸引,希望下次可以再試下
<磨菇芝士奄列配多士>$46
奄列佔碟一半,入面超多磨菇同芝士🤟
好好食,配二件多士係重練奶😂真係唔可以睇少個份量
<咸牛肉芝士奄列配多士>$46
好多咸牛肉呀~加埋芝士好邪惡😈
隻奄列仲係完美登場🤗
<栗子焙茶麻糬卷蛋>$48
栗子焙茶麻糬卷蛋
<Hojicha Latte>跟餐+$24
<Ice Mocha> 跟餐+$24
咖啡味同朱古力都好平均😅都係不錯既選擇
總結:佢有甜品Set其實好吸引,希望下次可以再試下