2017-08-15 268 views
其實好早之前都有諗住黎食,遲遲都BOOK唔到位。見朋友前幾日食過又喚醒了我要去試,終於今次BOOK到位了。店面以橙色色調,顏色鮮豔搶眼,容易搵到。店內以列車作設計,仿似在列車內環境進食。幸好餐牌每項選擇不多,經考慮後終於下定叫既菜式。叫左一份黑墨魚筒西班牙海鮮飯及一份牛肩胛配露荀黑松露波特菇。店員還熱烈推薦我地叫個EXPLORER,因每日會有所不同。所以要由員工解答今日係D咩,而今日係梳乎厘配藍莓雪糕。見推薦得,應該係好野黎,膽粗粗叫左份試試。黑墨魚筒西班牙海鮮飯賣相吸引,海鮮份量多有去殼蝦2隻、帆立貝1大粒、墨魚筒一大件、青口4大隻及貌似鱸魚既魚塊。西班牙飯食落口感豐富帶層次,飯粒分明,每樣海鮮都新鮮無雪氣味,入口彈牙有鮮味。整體品味不錯,值得試試!另外牛肩胛扒選擇左medium熟,配埋露荀黑松露波特菇賣相吸引,加上扒上淋左獨特醬汁,令香味更濃。肉汁味濃,牛味不錯,可惜這塊牛肩胛肉略為有根,影響口感。好彩有隻黑松露波特菇,黑松露味濃,加上勁多煮熟既蒜片配以多汁波特菇,食人食過返尋味,想一食再食。舖內兩側均有螢幕播放著列車行走時既畫面,真的彷如車卡內。甜品壓軸登場,好似花海一樣。七彩繽
其實好早之前都有諗住黎食,遲遲都BOOK唔到位。
見朋友前幾日食過又喚醒了我要去試,終於今次BOOK到位了。

店面以橙色色調,顏色鮮豔搶眼,容易搵到。
店內以列車作設計,仿似在列車內環境進食。

幸好餐牌每項選擇不多,經考慮後終於下定叫既菜式。
店員還熱烈推薦我地叫個EXPLORER,因每日會有所不同。
所以要由員工解答今日係D咩,而今日係梳乎厘配藍莓雪糕。
見推薦得,應該係好野黎,膽粗粗叫左份試試。

黑墨魚筒西班牙海鮮飯
整體品味不錯,值得試試!

露荀黑松露波特菇
肉汁味濃,牛味不錯,可惜這塊牛肩胛肉略為有根,影響口感。

舖內兩側均有螢幕播放著列車行走時既畫面,真的彷如車卡內。

SOUFFLE
EXPLORER-SOUFFLE
甜品壓軸登場,好似花海一樣。七彩繽紛令視覺得已享受。

經店員解釋過後得知色彩繽紛內配有梳乎厘、藍莓雪糕、雜莓、用糖炒過既果仁及鮮花。
梳乎厘係流心既,口感軟滑,入口實在,唔係一陣風。藍莓雪糕細滑唔會太甜,配搭埋雜莓及用糖炒過既果仁,口感一流。
店員無介紹錯,值得推薦,但價錢略為貴左少少,如幾個朋友share食都唔錯。
2017-08-01
$299 (Dinner)
黑墨魚筒西班牙海鮮飯
露荀黑松露波特菇