2019-02-21 76 views
今晚同朋友係tst食完飯,行行下,大家都覺得有d口乾,想飲d野之際,「品茶弄啡」就出現係眼前,朋友話呢間好飲,仲飲過好多次。今日天氣熱左好多,廿幾度,大家都想飲d清新d既,消下暑咁。我地揀左 「黑枸杞洋甘菊水果茶」and「桂花烏龍冷泡茶」✨黑枸杞洋甘菊水果茶 ($40)本身聽到一杯茶要40蚊都覺得有d貴,但呢杯飲落又覺得幾值。入面有大大片西柚、蘋果、火龍果,用料充足,絕對唔係落果味糖漿就算。茶底方面就偏淡雅既,用左有清肝明目、降血壓,同埋有清熱安神功效既洋甘菊。而黑枸杞,據聞就有補血安神既功效。朋友就話呢杯好清新好好飲。✨桂花烏龍冷泡茶 ($24)之前聽d同事講,冷泡茶有益過用熱水沖,話會keep到d兒茶素咁,但我一直都飲咖啡多,少飲茶既,就冇乜機會試冷泡茶。今次一於就試下啦,原來都幾濃味wo,唔一定要熱水先可以將茶味迫出,冷泡茶幾令我驚喜。間中飲少次咖啡,飲下水果茶呢d,健康d都幾好啊!

黑枸杞洋甘菊水果茶

✨黑枸杞洋甘菊水果茶 ($40)
桂花烏龍冷泡茶

✨桂花烏龍冷泡茶 ($24)

間中飲少次咖啡,飲下水果茶呢d,健康d都幾好啊!
2019-02-20
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$30 (Last Night Supper)