2008-10-08 169 views
07/10 晚上6時30分報告我間唔中都會去呢度食晚飯, 就係因為好食先會再去其實佢係一間普通的飯店, 不過晚去的話要等位, 因為真係好多人食, 環境一般, 不算太擠迫, 地方算清潔, 一行七人叫了:西芹炒班球: 用少少蒜蓉爆香, 加上翠綠的西芹, 班球大塊, 食落口也不會散開, 很新鮮咕嚕班球: 甜酸度適中, 不過覺得個魚的鮮味好像被汁搶去, 西芹個碟好食d沙薑雞: 很嫩, 很香, 很滑, 雞剛剛好, 脾中沒有任何血絲(很多地方都有, 火喉控制得不好), 好味馬拉盞炒什菜: 豐富的咸香味, 配上多樣的蔬菜, 可以叫佢少d油, 食落去菜清甜而不膩, 又有馬拉盞的香味椒鹽鮮魷: 鬆脆的魷魚, 再舖上炸蒜蓉粒, 我食飯之中見廚房都出咗4,5次, 可想而知好唔好味?再加一碟蒜蓉炒白菜, 七個白飯, 還會送上例湯, 不過好重味精, 三百二十元, ok啦!
07/10 晚上6時30分報告
我間唔中都會去呢度食晚飯, 就係因為好食先會再去
  • 西芹炒班球
  • 沙薑雞