2021-08-31
呢日偶然發現到呢間鬧市中位置唔錯,坐得舒服又幽靜既餐廳.尖沙咀一向人多, 呢日想去尖沙咀前喺附近揾間餐廳坐一陣,唔想同人迫. 本來既行程係去附近另一間餐廳, 但因為客滿而需要轉地點.無意中發現到呢度, 餐廳喺大廈4樓, 打開電梯門時感覺都幾特別, 小店既感覺.出左電梯,旁邊有塊牌寫住唔同日子店內有既活動, 我記得當時幾星期後有個塔羅牌活動, 可惜我當日冇遇到有活動既日子.入去店裡面先經過一條走廊, 店既用餐範圍唔大, 都有少少空間感.我坐窗邊位置, 望到街道上不停經過既車同人, 有一種鬧市中一處幽靜地方既感覺.我點左杯飲品--Mint Latte等朋友, 如果薄荷味道加強會更合我口味Mint Latte需要提一提餐廳設最低消費, 只點一杯飲品價錢唔足夠但因為之後我同朋友趕時間, 冇影到隨後點既食物相.另外, 餐廳部分食品由紐西蘭進口,主打天然, 係店既賣點之一.
本來既行程係去附近另一間餐廳, 但因為客滿而需要轉地點.
Mint Latte
需要提一提餐廳設最低消費, 只點一杯飲品價錢唔足夠
但因為之後我同朋友趕時間, 冇影到隨後點既食物相.