2020-04-16 72 views
睇完Money heist, 對西班牙都好有興趣,但而家既然去唔到旅行,就比自己個圖滿足下先。呢日嚟到奧海城,揀咗呢間餐廳食西班牙菜。我哋叫咗西班牙乳豬仔,牛扒,parma ham pizza,同埋西班牙出名嘅小食,先講下西班牙乳豬仔,佢真係非常之出色!乳豬仔下面有麵包、青瓜同蕃茄夾住中和左乳豬個皮帶黎嘅油利感!parma ham pizza 你見到勁多火腿係上面,真係落足料,個批底夠晒厚薄均勻,唔會太厚亦都唔會太薄連埋啲火腿食落去仲有啲芝士簡直係夾都冇咁絕!正!牛扒大大瞓啦勁重牛味,仲要跟埋薯角,啱晒食肉獸,仲要滿足埋你哋食炸嘢嘅慾望啊!牛扒唔會太熟亦都唔會太生硬,我哋就叫咗七成,出到嚟都係我鍾意嘅生熟程度!仲好有grill過嘅風味啊!人哋話西班牙嘅吉拿棒其實係鬼佬油炸鬼,個外型其實都有啲似不過呢西班牙吉拿棒就係幼版嘅油炸鬼哈哈,而且係甜嘅,搬埋朱古力醬嚟食真係好邪惡啊,根芽棒揸到勁吹口我連埋朱古力醬食真係想一條接一條咁食落去!不得不提,店員嘅服務態度真係好好,不斷都有幫我哋加水,同埋呢refill番啲墨西哥脆脆片,墨西哥脆片配埋醬食,唔乾之餘呢仲拎人食到停唔到口添!

我哋叫咗西班牙乳豬仔,牛扒,parma