Bonding Coffee位於深水埗及太子之間既橫街內,店舖有多種咖啡的款式,當中咖啡豆可因應客人喜好選擇 「nutty」 或 「floral」 口味,「nutty」由巴西、印尼及肯亞三地咖啡豆拼配,帶有堅果味;而「floral」是有埃塞俄比亞及肯亞咖啡豆,帶有淡淡花香。今次黎到揀選左以下餐點及飲品:Iced Honey Americano Floral $45美式咖啡就飲得多,但係加蜜糖嘅都係第一次飲,今次店員推介左花香味嘅美式咖啡俾我,味道比想像中更清香,飲完一啖會有少少微酸的感覺,飲落好順口舒服😌Fresh Fig Custard Tart $48最近愛上左食無花果嘅多多,揀選左呢一個無花果批,每個批上估計就有一整個無花果的切片,批中間的吉士忌廉及白忌廉味道清甜,不會產生一點油膩感,食完都會感到負荷。Kiwi Yogurt Smoothie $55味道酸酸甜甜,真實奇異果味,由於加入yogurt,所以質感似奶昔,飽足感滿滿Hot Americano (Nutty) $35味道相對foral 版的厚重,飲完一啖後會回甘,咖啡愛好者會喜歡的選擇另外Bonding Coffee亦是一

今次黎到揀選左以下餐點及飲品:

Fresh Fig Custard Tart $48

Kiwi Yogurt Smoothie $55

Hot Americano (Nutty) $35

另外Bonding Coffee亦是一個影像藝術展覽場地 ,展覽會不定期更換主題,令大家可欣賞到更多本地作品,而且店舖會不定期與本地小店合作,出售他們自家精緻造型甜品蛋糕,所以每次黎都可能會有不同既新嘗試呢。

此外,店內不定期會有貓店長出巡,愛貓既人可以睇下有冇機會見到喔☺️
Fresh Fig Custard Tart
Iced Honey Americano Floral
Kiwi Yogurt Smoothie
2021-10-26
$90 (Tea)
  • Fresh Fig Custard Tart
  • Kiwi Yogurt Smoothie