《真·黃店—已FC》真心覺得呢間Cafe幾高質有事要到佐敦一趟,順便食個靚午餐Cafe位於突破書店內,地方唔難搵原來想食Lunch Set嘅忌廉汁肉丸意粉,點知已經賣晒,轉咗嗌小牛排漢堡配炸薯角落完單之後等店員送餐Lunch Set包括餐湯,是日係粟米忌廉湯餐湯味道正常,唔會好傑身之後就到主角:小牛排Burger炸薯角有小驚喜,原來係蕃薯嚟!外皮炸得好香脆,食落一啲都不油膩,擺入口仲係熱嘅,證明係即叫即做襯熱食晒先食Burger。Burger近照 好足料,好有牛味,一路食一路滴肉汁,配埋蜜糖芥末醬無得頂個包皮都要讚下,夠鬆軟,唔痴牙Lunch Set另外加$18有甜品,我揀咗紐約芝士餅食落甜度適中(本身唔中意食太甜),唔會雪到硬晒跟餐有杯飲品,揀咗是日有機茶Earl Grey熱飲配埋個甜品,呢個午餐好完滿坐喺到食嘢真係好Chill~不得不提Cafe員工嘅態度好Nice,上餐速度合理,絕對會再幫襯下次會試下咖啡,見到隔離枱杯咖啡嘅拉花好想打卡食完可以喺突破書店行下先走,有賣唔少精品同有機產品同行兒女可以睇下佢地Facebook專頁,黃到發光!
《真·黃店—已FC》
真心覺得呢間Cafe幾高質

有事要到佐敦一趟,順便食個靚午餐

Cafe位於突破書店內,地方唔難搵

落完單之後等店員送餐

Lunch Set包括餐湯,是日係粟米忌廉湯
餐湯(粟米忌廉湯)

餐湯味道正常,唔會好傑身

之後就到主角:小牛排Burger

炸薯角有小驚喜,原來係蕃薯嚟!

襯熱食晒先食Burger。
炸薯角

Burger近照

好足料,好有牛味,一路食一路滴肉汁,配埋蜜糖芥末醬無得頂

個包皮都要讚下,夠鬆軟,唔痴牙

美國小牛排漢堡

Lunch Set另外加$18有甜品,我揀咗紐約芝士餅

食落甜度適中(本身唔中意食太甜),唔會雪到硬晒

New  York  Cheesecake

跟餐有杯飲品,揀咗是日有機茶Earl Grey

熱飲配埋個甜品,呢個午餐好完滿

Earl  Grey  Tea

坐喺到食嘢真係好Chill~

下次會試下咖啡,見到隔離枱杯咖啡嘅拉花好想打卡

食完可以喺突破書店行下先走,有賣唔少精品同有機產品

同行兒女可以睇下佢地Facebook專頁,黃到發光!
2019-12-01
$126 (Lunch)
炸薯角
美國小牛排漢堡